Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo

Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo - en lysande kombination. Tillsammans med kokt potatis serveras den gravade laxen med ett täcke av krispiga äpplen och purjolök under en dressing med syrlig smak av citron. Mums!

Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo

Ingredienser

4 portioner
10 - 12 potatisar
400 g gravad lax i tunna skivor
2 äpplen
1 purjolök
1 citron
1 msk olja
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Bland det godaste jag har ätit med kallrökt lax. Har blivit en succé alltid när jag bjudit på denna rätt! Gott med en bit bröd till exempelvis baguette! Hälsar Karin

    Karin

Näringsvärde per portion

Energi2222 KJ / 532 kCal
Fett17.9 g

Testa liknande recept

  • Pasta med lax och dill
    Betyg 3.1 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Adventslax
    Betyg 2.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fräsiga fiskbullar med pasta
    Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravlaxröra med skånsk senap
    Betyg 3 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad