Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronkyckling med rostade grönsaker

På under 45 minuter tillagar du denna härligt saftiga citronkyckling med ljuvliga rostade grönsaker till. Gott att servera med dijonsenap eller grov skånsk senap. Hembakta kuvertbröd till är ett vinnande koncept på middagsbjudningen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kycklingen i en skål och blanda ner rivet citronskal, citronsaft, soja och timjan. Rör om, plasta bunken och ställ den åt sidan en stund.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala potatisen och morot, skär dem i grova bitar. Ansa fänkål och skär den i grova strimlor. Dela vitlöken i klyftor och skala dem.
  4. Lägg alla grönsaker i en långpanna eller ugnsfast form. Ringla över olja och honung. Krydda med salt och peppar.
  5. Ställ in mitt i ugnen och stek ca 20 minuter eller tills allt är mjukt.
  6. Stek kycklingen i het panna ca 8 minuter på varje sida. Kontrollera att köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera de ugnsstekta grönsakerna vid sidan om kycklingen.

För alla

Gör sojafri: byt ut sojan mot ½ dl vatten (för 4 port), salt och örter.

Tips

Gott att servera med Dijonsenap eller grov skånsk senap.

Gröna tipset: Byt ut kycklingen mot grillade quornbitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 1/2 citron (skal och saft)
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 kruka hackad färsk timjan
  • olja till stekning
  • salt och peppar
Ugnsrostade grönsaker
  • 5 stora potatisar
  • 2 stora morötter
  • 1 fänkål
  • 1 vitlök
  • 1 msk olja
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1376 kJ / 330 kCal