Citronkyckling med rostade grönsaker

Betyg 4.4 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Citronkyckling med rostade grönsaker

På under 45 minuter tillagar du denna härligt saftiga citronkyckling med ljuvliga rostade grönsaker till. Gott att servera med dijonsenap eller grov skånsk senap. Hembakta kuvertbröd till är ett vinnande koncept på middagsbjudningen.

Citronkyckling med rostade grönsaker

Ingredienser

4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 1/2 citron (skal och saft)
1/2 dl japansk soja
1 kruka hackad färsk timjan
olja till stekning
salt
peppar

Ugnsrostade grönsaker

5 stora potatisar
2 stora morötter
1 fänkål
1 vitlök
1 msk olja
1 msk honung
salt
peppar

Gör så här

00:20:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Så otroligt gott, kommer helt klart göra det igen och eventuellt ha en kall sås till

    Eva

  • Mycket god smak på kycklingen, stekte på spisen istället för ugnen. Nästa gång skall jag lägga till någon mer grönsak t ex Broccoli, rödlök eller zucchini. Serverade lätt creme fraishe till

    Annelie

  • Saftig kyckling, men det behövdes lite mer "grön smak". Rå Broccoli eller Ruccola kanske

    Nina

  • Jag älsjar er alla

    Elias

  • Heyyyyy

    Elias

  • Supergod, enkel och snabb. Alla älskade maten idag! vuxna och barn. Jag hade zucchini, potatis, morötter, rödlök och rödpaprika. Vi hade ingen sås för kycklingen var så saftig och god att mera behövdes inte.

    Cristina

  • Jättebra och lätt recept! Jag hade potatis lök morot och persiljerot i ugn, kanongott!

    Sofia

  • Supergod! Jag serverade Keldas kalla sås med Vitlök och Gräslök till.

    Eva-lena

  • Supergott och nyttigt! Jag använde fläskfilé i stället och det blev faktiskt jättegott det med! Hade varit gott med en kall sås till, tzatsiki eller creme fraiche med mosad fetaost i kanske?

    Sara

  • Jättegott! Jag använde dock en hel kyckling (styckad) istället för filéer enbart. Skippade oljan och tillagade kycklingen i ugnen tillsammans med all citronsaft och alla goda smaker. Grönsakerna har jag testat tidigare i sommar tillsammans med grillade kotletter och dom är underbart goda! MEN! det hela kändes aningens torrt... några av oss vid middagsbordet hade nog velat ha någon typ av sås eller röra till.

    Kristina

Näringsvärde per portion

Energi1376 KJ / 330 kCal
Fett9 g
Salt5.96 g
Kolhydrater26 g
Protein34 g

Testa liknande recept

  • Fänkål och betor i ugn
    Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ljummen grillad sallad
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kotlett med fänkål och rispilaff
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkålsstekt torsk med äppelsallad
    Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paellainspirerad skaldjurssallad
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad