Citronkyckling med jordärtskocksgratäng
Kycklingen marineras i en frisk marinad av citron och olivolja. Jordärtskockor tar rotfruktsgratängen till en ny ljuvlig nivå. Gräddig och god blir gratängen med vispgrädde och mjölk i. Serveras med krispiga sugarsnaps till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatis- och jordärtskocksgratäng
900 g mjölig potatis
300 g jordärtskockor
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar
Marinad
1 citron
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 kycklingfiléer
1/2 kruka oregano
150 g sugarsnaps
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2372 KJ / 569 kCal
Fett19.6 g
Kolhydrater53.8 g
Protein38.5 g
Kommentarer