Citronkyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citronkyckling

Denna supergoda kyckling med skön citruston kommer få gästerna på fall! Dina snabbstekta filéer penslade med den välsmakande glazen ska tillagas i ugn före de dekoreras med citron och rosmarin. Servera din vackra citronkyckling och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsätt för 4 portioner eller 6 bufféportioner.

  1. Skär kycklingfiléerna i två delar. Krydda med salt och peppar.
  2. Stek kycklingen i smör på medelvärme i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida.
  3. Sätt ugnen på grill, 250°C. Blanda ihop ingredienserna till glazen.
  4. Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat. Pensla på glazen.
  5. Grilla kycklingen i övre delen av ugnen tills den får färg, 4-5 minuter. Garnera gärna med citron och färsk rosmarin.

För alla

Citronkyckling är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g kycklinglårfiléer
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
Glaze
  • 1 1/2 msk rapsolja
  • 1 1/2 msk honung
  • 1 1/2 msk pressad citronjuice
  • 1 1/2 tsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1379 kJ / 330 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden