Citronkyckling

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
1
Citronkyckling

Denna supergoda kyckling med skön citruston kommer få gästerna på fall! Dina snabbstekta filéer penslade med den välsmakande glazen ska tillagas i ugn före de dekoreras med citron och rosmarin. Servera din vackra citronkyckling och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Citronkyckling

Ingredienser

4 portioner
750 g  kycklinglårfiléer
1 1/2 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
1 msk  smör

Glaze

1 1/2 msk  rapsolja
1 1/2 msk  honung
1 1/2 msk  pressad citronjuice
1 1/2 tsk  rosmarin

För alla

Citronkyckling är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin.

Gör så här

Receptet är avsätt för 4 portioner eller 6 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Väldigt enkelt att laga och väldigt gott. Ganska diskret smaksättning av kycklingen. Jag tycker det funkade utmärkt med lite ugnsbakade potatisskivor..gärna garnerade med rosmarin även dom.

Linus

2007-11-02

Näringsvärde per portion

Energi1379 KJ / 330 kCal
Fett15 g

Testa liknande recept

Böndipp
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ianns kycklingrulader med parmaskinka
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönt te med rosmarin och salvia
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetsmarmelad med lakrits
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklingspett med vitlök, citron och örter
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga