Citronkyckling
Denna supergoda kyckling med skön citruston kommer få gästerna på fall! Dina snabbstekta filéer penslade med den välsmakande glazen ska tillagas i ugn före de dekoreras med citron och rosmarin. Servera din vackra citronkyckling och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
4 portioner
750 g kycklinglårfiléer
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk smör
Glaze
1 1/2 msk rapsolja
1 1/2 msk honung
1 1/2 msk pressad citronjuice
1 1/2 tsk rosmarin
Gör så här
Receptet är avsätt för 4 portioner eller 6 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1379 KJ / 330 kCal
Fett15 g
Kommentar
Väldigt enkelt att laga och väldigt gott. Ganska diskret smaksättning av kycklingen. Jag tycker det funkade utmärkt med lite ugnsbakade potatisskivor..gärna garnerade med rosmarin även dom.
Linus
2007-11-02