Cashewkyckling med vinbräserade grönsaker

Cashewkyckling med vinbräserade grönsaker är som det låter en suverän "allt i ett"-rätt. Du tillagar den enkelt med smakrika ingredienser. Vin, honung och rosmarin ger en fantastisk smak till både kyckling och grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Ingredienser
4 portioner
900 g kycklinglårfilé
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk rosmarin
1 msk smör
1 dl riven, lagrad ost
1 dl rostade cashewnötter (se tips)
Grönsaker
600 g små färskpotatisar
4 små gula lökar
1 gul paprika
2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 msk honung
1 tsk rosmarin
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
250 g körsbärstomater på kvist
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ eller uteslut den.
Gör så här
Tips
Det blir jättegott och är mycket enkelt att själv rosta sina nötter och frön. Lägg dem i en torr, het stekpanna, utan tillsats av matfett. Passa noga och rör om med en stekspade hela tiden under rostningen, så att de inte bränns. I stället för cashewnötterna i receptet kan man använda solrosfrön eller pinjenötter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 580 kCal
Kommentarer
Förkokade potatisen i fem minuter.
Tord sune
2020-09-20Jättegott. Nästa gång ska vi göra dubbel sats vinmarinad för att få mer sky. Creme fraische med citronolja är gott som tillbehör.
Monica
2007-10-11