Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cashewkyckling med vinbräserade grönsaker

Cashewkyckling med vinbräserade grönsaker är som det låter en suverän "allt i ett"-rätt. Du tillagar den enkelt med smakrika ingredienser. Vin, honung och rosmarin ger en fantastisk smak till både kyckling och grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Krydda kycklingen med salt, peppar och rosmarin.
  3. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form.
  4. Grönsaker: Borsta potatisen. Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär potatis, lök och paprika i grova bitar.
  5. Lägg det i en annan smord ugnssäker form. Blanda vin, honung, rosmarin, salt och peppar och häll över grönsakerna.
  6. Ställ båda formarna i mitten av ugnen och stek kycklingen i 10 minuter och grönsakerna i 20 minuter.
  7. Ta ut formarna. Lägg tomaterna bland grönsakerna. Strö ost och grovhackade nötter över kycklingen. Stek båda i ytterligare 15 minuter.
  8. Servera med en stor grönsallad med syrlig dressing.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ eller uteslut den.

Tips

Det blir jättegott och är mycket enkelt att själv rosta sina nötter och frön. Lägg dem i en torr, het stekpanna, utan tillsats av matfett. Passa noga och rör om med en stekspade hela tiden under rostningen, så att de inte bränns. I stället för cashewnötterna i receptet kan man använda solrosfrön eller pinjenötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 msk smör
  • 1 dl riven, lagrad ost
  • 1 dl rostade cashewnötter (se tips)
Grönsaker
  • 600 g små färskpotatisar
  • 4 små gula lökar
  • 1 gul paprika
  • 2 1/2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk honung
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 250 g körsbärstomater på kvist
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2440 kJ / 580 kCal
Läs mer om näringsvärden