Cashewkyckling med vinbräserade grönsaker

1
2
Cashewkyckling med vinbräserade grönsaker

Cashewkyckling med vinbräserade grönsaker är som det låter en suverän "allt i ett"-rätt. Du tillagar den enkelt med smakrika ingredienser. Vin, honung och rosmarin ger en fantastisk smak till både kyckling och grönsaker.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Cashewkyckling med vinbräserade grönsaker

Ingredienser

4 portioner
900 g
kycklinglårfilé
1 1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
2 tsk
rosmarin
1 msk
smör
1 dl
riven, lagrad ost
1 dl
rostade cashewnötter (se tips)

Grönsaker

600 g
små färskpotatisar
4
små gula lökar
1
gul paprika
2 - 2 1/2
vitlöksklyftor
1 dl
vitt vin
1 msk
honung
1 tsk
rosmarin
1 1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
250 g
körsbärstomater på kvist

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ eller uteslut den.

Gör så här

Tips

Det blir jättegott och är mycket enkelt att själv rosta sina nötter och frön. Lägg dem i en torr, het stekpanna, utan tillsats av matfett. Passa noga och rör om med en stekspade hela tiden under rostningen, så att de inte bränns. I stället för cashewnötterna i receptet kan man använda solrosfrön eller pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Tord sune

2020-09-20

Förkokade potatisen i fem minuter.

Monica

2007-10-11

Jättegott. Nästa gång ska vi göra dubbel sats vinmarinad för att få mer sky. Creme fraische med citronolja är gott som tillbehör.

Näringsvärde per portion

Energi 2440 KJ / 580 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept