Cashewkyckling med vinbräserade grönsaker

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
2
Cashewkyckling med vinbräserade grönsaker

Cashewkyckling med vinbräserade grönsaker är som det låter en suverän "allt i ett"-rätt. Du tillagar den enkelt med smakrika ingredienser. Vin, honung och rosmarin ger en fantastisk smak till både kyckling och grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Cashewkyckling med vinbräserade grönsaker

Ingredienser

4 portioner
900 g kycklinglårfilé
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk rosmarin
1 msk smör
1 dl riven, lagrad ost
1 dl rostade cashewnötter (se tips)

Grönsaker

600 g små färskpotatisar
4 små gula lökar
1 gul paprika
2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 msk honung
1 tsk rosmarin
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
250 g körsbärstomater på kvist

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Förkokade potatisen i fem minuter.

Tord sune

2020-09-20

Jättegott. Nästa gång ska vi göra dubbel sats vinmarinad för att få mer sky. Creme fraische med citronolja är gott som tillbehör.

Monica

2007-10-11

Näringsvärde per portion

Energi2440 KJ / 580 kCal

Testa liknande recept

Örtkyckling med kål, nektarinsalsa och färskpotatis
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Flygande Jakob med kokosmjölk, blomkål och cashewnötter
Betyg 4.1 av 5.
38 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med kyckling
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wok med kyckling och pak choi
Betyg 3.9 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling ”tikka masala” med sval raita
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sweet chilistekta kycklingspett med potatissallad
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga