Citronkladdkaka

381
9
Citronkladdkaka

En fräsch kladdkaka av vit choklad som får en syrlig ton av skal från en citron och citronmeliss. Utan vetemjöl, då det används mandelmjöl istället. Som en bonus är den enkel att laga, perfekt för en spontan efterrätt eller fika. Garnera gärna med blåbär och rostad mandel. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Skriv ut
Citronkladdkaka

Ingredienser

12 portioner
ca 1 msk rivet citronskal
1 kruka citronmeliss
100 g smör
100 g vit choklad
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk flingsalt
2 ägg
4 dl mandelmjöl (4 dl motsvarar 140 g)

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri vit choklad.

Gör så här

Tips

Garnera gärna med blåbär, rostad mandel och florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

381

Kommentarer

Millian

2021-10-22

Förstår inte hur denna bara har 2,5 stjärnor, men smaken är ju som ni alla vet delad. Själv tycker jag denna är fantastiskt god, inte allt för söt och sliskig som en vanlig kladdkaka lätt blir. Känns lite uppfriskande från citronen och melissen. Får alltid frågor och komplimanger om denna kaka. Riktigt god! Och mandelmjölet ger det lite extra "oomph" som inte vetemjöl gör. 5/5

Maria

2021-07-07

Supergod och fräsch kladdkaka! Hela familjens favorit. Idag glömde jag sockret haaha (: men jag tror det räcker fint med sötman från den vita chokladen. En lite smalare kaka idag är ju bara bra!

Kristina

2021-06-25

Får alltid beröm för den här kakan. Gott med vaniljglass till.

Näringsvärde per portion

Energi 987 KJ / 237 kCal
Fett 17 g
Salt 0.44 g
Kolhydrater 16 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept