Citrongrillad lax och krämig potatissallad med caviar

Citrongrillad lax och en lite lyxigare potatissallad som du rör ihop med gräddfil, majonnäs och röd caviar. Perfekt om man har något att fira, eller bara vill äta en riktigt god laxrätt.

Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
800 g färskpotatis
5  knippmorötter
1  rödlök
3 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 msk vitvinsvinäger
 salt
 svartpeppar
1  ask krasse
80 g röd caviar
Lax
1  citron
600 g laxfilé i bit
1 msk olivolja
 salt
 peppar
2  ark bakplåtspapper
 grill- & ugnsfolie
Till servering
 sallad
Gör så här
00:04:00
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2855 KJ / 683 kCal
Fett40.8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater40 g
Protein36.4 g
Kommentarer
8 stDen här återkommer vi till år efter år. Älskar den!
Fideli
Malena, nu säger dom även såhär: Sura livsmedel är saft, juice, soppor, krämer eller mos av rabarber, bär och frukt, liksom soppor, såser och inläggningar av tomat och surkål. Lax ingår inte där.. Sen att det är några citronskivor på. Ja. Ät inte detta en gång i veckan då.. Det finns gränsvärden.
Simon
Livsmedelsverket uppmanar till att undvika tillagning eller förvaring av sura eller salta rätter i aluminiumfolie. Det kan röra sig exempelvis om ugnsbakad fisk som man lagt citronskivor på.
Malena
Hej Malena! Ja du har rätt, vi har därför nu uppdaterat receptet att man närmast laxen lägger ett bakplåtspapper. Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket