Citronbullar med morots och dillkräm

Betyg 3.8 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Citronbullar med morots och dillkräm

En spännande och nytänkande rätt där citronbullar serveras med en morots- och dillkräm. Bullarna görs av citronskal, -saft, färs, ägg, ströbröd och salt och peppar, där allt blandas och rullas till små bollar som sedan steks och får en frasig yta. Servera med rostad potatis, kräm och sockerärter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015

Citronbullar med morots och dillkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
4 morötter
1 msk olja

Citronbullar

1 citron (rivet skal och 1 msk citronsaft för 4 port)
ca 500 g kalvfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
150 g sockerärtor

Morots och dillkräm

1 kruka dill
1 dl vispgrädde

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2866 KJ / 686 kCal
Fett36 g
Salt2.3 g
Kolhydrater53 g
Protein34 g

Testa liknande recept

  • Kalvfärsbullar i tomatsås
    Betyg 3.3 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvfärsjärpar med persiljesås
    Betyg 3.4 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvbullar i dillsås
    Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvfrikadeller i dillsås
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad