Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Biskvier

Bjud dina gäster på underbara, hembakade biskvier och dig själv på en utmaning i köket med detta recept. Spritsa ut din lena fyllning på nygräddade mandelmassebottnar och doppa dem sedan snabbt i chokad. Söta och goda små bakverk!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker och äggvita till en smet.
  3. Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapper till små kakor ca 3 cm diameter och platta till toppen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.
  5. Koka socker och vatten tills lagen tjocknar. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt en äggula i taget under kraftig vispning. Låt blandningen svalna i rumstemperatur.
  6. Tillsätt mjukt matfettet i små klickar under omrörning. Smaksätt med vaniljsocker.
  7. Spritsa eller bred ut krämen på biskviernas undersida. Låt de bli kalla.
  8. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med kokosfett i mikrovågsugn eller i ett vattenbad på spisen.
  9. Doppa biskvierna i chokladen och låt den stelna. För att få ett tjockare chokladtäcke kan man doppa två gånger.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 150 g mandelmassa
  • 1/2 dl socker
  • 1 äggvita
Fyllning:
  • 5 msk socker
  • 5 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
Garnering:
  • 200 g mörk choklad
  • 25 g kokosfett
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?