Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bananbiskvier med chiafrön

Nyttigare påskgodis. Små, knapriga biskvier med fyllning av banan, aprikos och chiafrön. Lätta att baka med bananchips i botten och en mössa av mörk choklad. Kul inslag på påskbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa aprikoser, banan och citronsaft till ett mos. Vänd ner chiafröna och låt svälla ca 30 minuter. Bred moset på bananchipsen.
  2. Smält chokladen i vattenbad och doppa bananchipsen med moset nedåt i chokladen. Ställ på bakplåtspapper och låt stelna i kylen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 150 g torkade aprikoser
  • 1 banan
  • saften av 2 citroner
  • 1 1/2 msk chiafrön
  • 20 bananchips
  • 100 g mörk bakchoklad (70%)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?