Citronbars med lakrits

Lemon bars funkar både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen. Hemgjorda bars är dessutom snällare mot plånboken. Citron och lakrits ger dessa bars goda smakkontraster.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Gör så här
02:00:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi832 KJ / 199 kCal
Fett13 g
Salt0.37 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g
Kommentarer
7 stJag hade ekologiska dadlar, de är saftigare än de som är gula (tillsatt svavel). Behövde inte blötläggas, gick fint att mixa ändå.
Anneli
Vansinnigt beroendeframkallande!
Cecilia
Fantastisk friska med en avrundande sälta!
Cecilia
Varför ska man blötlägga aprikoserna och vrida ur dem?? Är det inte bättre att inte blötlägga dom alls och tillsätta vatten till smeten om det blir för torrt ?
Ida
Hej Ulrika! Tack vare dig har vi nu uppdaterat receptet. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
De blev lite lösa i konsistensen, kanske ska man krama ur aprikoserna och inte bara låta de rinna av efter blötläggning. Framgår inte av receptet.
Ulrika
Det är naturligtvis en smaksak, men jag gjorde hälften med och hälften utan lakrits. Den utan var i min smak magisk medan den med var helt ok.
Katrin