Citronbakad lax med sparris och caviarsås

Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Citronbakad lax med sparris och caviarsås

Den här citronbakade laxen serveras med sparris, morötter och caviarsås. Den går fort att laga – drygt tio minuter på grillen – och passar perfekt till lunch en solig sommardag!

Citronbakad lax med sparris och caviarsås

Ingredienser

4 portioner
250 g grön sparris
250 g morötter
1 msk olja
salt
svartpeppar
600 g laxfilé
1 citron skal plus 2 tsk saft (för 4 port)
3 msk riven pepparrot
20 g dill
2 dl crème fraiche
80 g röd caviar

Till servering

färskpotatis

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt gott och enkelt att laga.

    Barbro

Näringsvärde per portion

Energi2568 KJ / 614 kCal
Fett36.2 g
Salt1 g
Kolhydrater31.7 g
Protein38 g

Testa liknande recept

  • Laxpytt med caviar
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax med rom- och gräslökssås
    Betyg 3.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad