Citron- och pepparsill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Citron- och pepparsill

En fräsch, krämig sill med smak av äpple, citron och peppar. Servera den på buffén som den är, eller bryt mindre bitar av knäckebröd och toppa med sill, äpple och salladslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Skär den i 2 cm breda bitar.
  2. Ansa och strimla salladlöken. Dela, kärna ur och tärna äpplet i små bitar. Skölj citronen och riv skalet.
  3. Blanda crème fraichen med salladslök, äpple och citronskal. Vänd ner sillen. Låt stå i kylskåp minst en timme innan servering.
  4. Servera gärna på knäckebröd och toppa med lite extra äpple och salladslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt med peppar och citron.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 förp inläggningssill på minuten (1 förp motsvarar 420 g)
  • 4 salladslökar
  • 1 äpple
  • 1 citron
  • 2 dl lätt crème fraiche fyra peppar och citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 450 kJ / 108 kCal