Citron- och pepparrotssill

Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Citron- och pepparrotssill

Citron- och pepparrotssill är en annorlunda sill, som är vacker att servera och underbart god. Den syrliga smaken från citronen och den intensiva, stingiga smaken från pepparroten gör sillen smakrik.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Citron- och pepparrotssill

Ingredienser

4 portioner
1 burk inläggningssill (à 420 g)
rivet skal av 1 citron
2 tsk strimlad färsk pepparrot
5 - 6 tunna skivor morot
2 - 3 lagerblad
4 - 5 hela vitpepparkorn
2 msk färskpressad citronjuice

Lag

1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Skulle vilja betygsätta med en femma, men den funktionen verkar inte fungera.

    Deborah

  • Ovanlig men jättegod. Vi gör den här varianten om och om igen.

    Deborah

Näringsvärde per portion

Energi920 KJ / 220 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

  • Glasmästarsill
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk inlagd sill
    Betyg 2.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartvinbärssill
    Betyg 3.6 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Flädersill
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Inlagd sill med dragon och fänkål
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad