Citron- och olivfisk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citron- och olivfisk

Fräsch och aptitlig fiskrätt med smaker av citron, timjan och oliver. Låt laxen sjuda tillsammans med kryddorna och en mix av grädde och buljong. Servera citron- och olivfisken tillsammans med vildris och grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i bitar. Skala och hacka vitlöken.
  2. Bryn fisken runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg i vitlöken.
  3. Blanda grädde, buljongtärning, timjan, oliver, citronskal och -juice i en skål.
  4. Häll såsen i pannan och låt fisken sjuda under lock i ca 5 minuter. Rör försiktigt i såsen någon gång.
  5. Servera med kokt ris, gärna blandat med vildris, citronklyftor och generöst med fräst spenat eller andra grönsaker.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.

Tips

Häll såsen i pannan när gästerna sätter sig till bords och fisken är klar på 5 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g vit fiskfilé (t ex gös, kolja, hoki eller sej)
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör eller margarin till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2 msk grohackad färsk timjan
  • 1 dl svarta oliver
  • rivet skal och juice av 1/2 citron
Till servering
  • ris gärna blandat med vildris
  • citronklyftor
  • spenat eller andra grönsaker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2650 kJ / 630 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden