Citron- och olivfisk
Fräsch och aptitlig fiskrätt med smaker av citron, timjan och oliver. Låt laxen sjuda tillsammans med kryddorna och en mix av grädde och buljong. Servera citron- och olivfisken tillsammans med vildris och grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g vit fiskfilé (t ex gös, kolja, hoki eller sej)
2 vitlöksklyftor
smör eller margarin till stekning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk grohackad färsk timjan
1 dl svarta oliver
rivet skal och juice av 1/2 citron
Till servering
ris gärna blandat med vildris
citronklyftor
spenat eller andra grönsaker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 630 kCal
Fett27 g
Kommentarer
Riktigt höjdarrecept. Härliga smaker. Mycket lättlagat.
Annalotta
2007-08-29Hur gott som helst. Perfekt att bjuda på. Vi ville inte sluta äta av den...
Malin
2007-02-04