Citron- och olivfisk
![Citron- och olivfisk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16266/cf_259/citron-_och_olivfisk.jpg)
Fräsch och aptitlig fiskrätt med smaker av citron, timjan och oliver. Låt laxen sjuda tillsammans med kryddorna och en mix av grädde och buljong. Servera citron- och olivfisken tillsammans med vildris och grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
![Citron- och olivfisk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16266/cf_259/citron-_och_olivfisk.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g vit fiskfilé (t ex gös, kolja, hoki eller sej)
2 vitlöksklyftor
smör eller margarin till stekning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk grohackad färsk timjan
1 dl svarta oliver
rivet skal och juice av 1/2 citron
Till servering
ris gärna blandat med vildris
citronklyftor
spenat eller andra grönsaker
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör så här
Tips
Häll såsen i pannan när gästerna sätter sig till bords och fisken är klar på 5 minuter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 630 kCal
Fett27 g
Kommentarer
Riktigt höjdarrecept. Härliga smaker. Mycket lättlagat.
Annalotta
2007-08-29Hur gott som helst. Perfekt att bjuda på. Vi ville inte sluta äta av den...
Malin
2007-02-04