Citron- och olivfisk

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
2
Citron- och olivfisk

Fräsch och aptitlig fiskrätt med smaker av citron, timjan och oliver. Låt laxen sjuda tillsammans med kryddorna och en mix av grädde och buljong. Servera citron- och olivfisken tillsammans med vildris och grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Citron- och olivfisk

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g  vit fiskfilé (t ex gös, kolja, hoki eller sej)
2   vitlöksklyftor
smör eller margarin till stekning
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
2 1/2 dl  mellangrädde
1/2   hönsbuljongtärning
2 msk  grohackad färsk timjan
1 dl  svarta oliver
rivet skal och juice av 1/2   citron

Till servering

ris gärna blandat med vildris
citronklyftor
spenat eller andra grönsaker

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.

Gör så här

Tips

Häll såsen i pannan när gästerna sätter sig till bords och fisken är klar på 5 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt höjdarrecept. Härliga smaker. Mycket lättlagat.

Annalotta

2007-08-29

Hur gott som helst. Perfekt att bjuda på. Vi ville inte sluta äta av den...

Malin

2007-02-04

Näringsvärde per portion

Energi2650 KJ / 630 kCal
Fett27 g

Testa liknande recept

Torskbullar med gräslöks- och ansjovissås
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Foliepaket med fisk och grönt
Betyg 3.7 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskburgare med grovt bröd och wasabidressing
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dadelparfait
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flundra med spenat och rökt lax
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga