Citron- och olivfisk

Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Citron- och olivfisk

Fräsch och aptitlig fiskrätt med smaker av citron, timjan och oliver. Låt laxen sjuda tillsammans med kryddorna och en mix av grädde och buljong. Servera citron- och olivfisken tillsammans med vildris och grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Citron- och olivfisk

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g vit fiskfilé (t ex gös, kolja, hoki eller sej)
2 vitlöksklyftor
smör eller margarin till stekning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk grohackad färsk timjan
1 dl svarta oliver
rivet skal och juice av 1/2 citron

Till servering

ris gärna blandat med vildris
citronklyftor
spenat eller andra grönsaker

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Riktigt höjdarrecept. Härliga smaker. Mycket lättlagat.

    Annalotta

  • Hur gott som helst. Perfekt att bjuda på. Vi ville inte sluta äta av den...

    Malin

Näringsvärde per portion

Energi2650 KJ / 630 kCal
Fett27 g

Testa liknande recept

  • Foliepaket med fisk och grönt
    Betyg 3.7 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dadelparfait
    Betyg 3.2 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fish and chips
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad