Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette

Ugnsstekt fläskfilé kryddad med citronskal och timjan. Bjud med hemmagjord chutney av päron, ingefära, chili och apelsin. Koka ihop till en söt, het sås med råsocker och vinäger – istället för mango chutney. Gott till den stekta fläskfilén, eller annat kött. Enkelt att äta i en baguette.

Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette

Ingredienser

4 portioner

Chutney

2 päron
1 rödlök
1 spansk peppar
1 apelsin
1 msk riven ingefära
1/2 dl råsocker
1 msk vinäger
1/2 dl hackad persilja

Fläskfilé

1 citron
1 kruka mejram
600 g fläskfilé (av rapsgris)
1 msk smör
flingsalt
peppar

Till servering

baguetter
romansallad

Gör så här

00:20:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1937 KJ / 463 kCal
Fett8.1 g
Kolhydrater55 g
Protein38.3 g

Testa liknande recept

  • Mjuk korint- och aprikoskaka
    Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad