Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette

Ugnsstekt fläskfilé kryddad med citronskal och timjan. Bjud med hemmagjord chutney av päron, ingefära, chili och apelsin. Koka ihop till en söt, het sås med råsocker och vinäger – istället för mango chutney. Gott till den stekta fläskfilén, eller annat kött. Enkelt att äta i en baguette.

Ingredienser
4 portioner
Chutney
2  päron
1  rödlök
1  spansk peppar
1  apelsin
1 msk riven ingefära
1/2 dl råsocker
1 msk vinäger
1/2 dl hackad persilja
Fläskfilé
1  citron
1  kruka mejram
600 g fläskfilé (av rapsgris)
1 msk smör
 flingsalt
 peppar
Till servering
 baguetter
 romansallad
Gör så här
00:20:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1937 KJ / 463 kCal
Fett8.1 g
Kolhydrater55 g
Protein38.3 g
Kommentarer