Blåbärsscones med cream-cheese
Brunch, frukost eller en härlig afternoon-tea hemma? Baka dessa underbara scones nästa gång det är dags för helgmys med vänner eller familj. De torkade blåbären kan bytas ut mot andra torkade bär eller frukt. Prova torkade äppelskivor och tillsätt lite kanel i smeten.
Ingredienser
8-10 st
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 dl socker
1/2 tsk salt
90 g smör
1 dl torkade blåbär
1 dl vatten
1 dl färskost (av cream cheese-typ)
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Till pensling
mjölk
råsocker
Till servering
färskost
marmelad
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, färskost och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Recept och bild i samarbete med Philadelphia.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man baka scones dagen innan de ska serveras eller blir de torra då?
Yvonne
2024-04-04Hej Yvonne. Ja, det är ju ett litet problem med scones att dom blir torra och tråkiga dagen efter. Så bäst är att baka dom samma dag. Hoppas dom smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-05Supergoda! Ska också testa lite mindre socker och se om de fortfarande är lika goda. Kanonrecept!
Lise-lott
2022-01-31Hej! Ska det vara 1 msk bakpulver? Är inte det ovanligt mycket? Mvh Anita
Anita
2021-03-16Hej Anita! Ja, det kan låta som att det är mycket men det är helt rätt med 1 msk bakpulver. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-03-17