Blåbärsscones med cream-cheese | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blåbärsscones med cream-cheese

Brunch, frukost eller en härlig afternoon-tea hemma? Baka dessa underbara scones nästa gång det är dags för helgmys med vänner eller familj. De torkade blåbären kan bytas ut mot andra torkade bär eller frukt. Prova torkade äppelskivor och tillsätt lite kanel i smeten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Sikta ihop vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. 
  3. ”Smula” ihop smöret med mjölblandningen mellan fingrarna så det blir som små kulor.
  4. Tillsätt blåbären. 
  5. Vispa vatten med färskost, ägg och vaniljsocker. 
  6. Vänd ner färskostblandningen i smeten. Blanda inte for mycket. Fördela smeten i en smord mellanstor muffins­plåt.
  7. Till pensling:  Pensla med mjölk och strö på lite råsocker. 
  8. Grädda gyllenbruna, cirka 10–15 minuter. 
  9. Till servering: Ta ut och servera med lite färskost på sidan och en god marmelad.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, färskost och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Ingredienser

Portioner: 8-10 st
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 90 g smör
  • 1 dl torkade blåbär
  • 1 dl vatten
  • 1 dl färskost (av cream cheese-typ)
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
Till pensling
  • mjölk
  • råsocker
Till servering
  • färskost
  • marmelad
Lägg till i inköpslistan