Blåbärsscones med cream-cheese
Brunch, frukost eller en härlig afternoon-tea hemma? Baka dessa underbara scones nästa gång det är dags för helgmys med vänner eller familj. De torkade blåbären kan bytas ut mot andra torkade bär eller frukt. Prova torkade äppelskivor och tillsätt lite kanel i smeten.
Ingredienser
8-10 st
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 dl socker
1/2 tsk salt
90 g smör
1 dl torkade blåbär
1 dl vatten
1 dl färskost (av cream cheese-typ)
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Till pensling
mjölk
råsocker
Till servering
färskost
marmelad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt goda och saftiga scones!! Jag bytte ut vatten och creme cheese till 2 dl Smetana. Jag tillsatte även både kardemumma och kanel samt bytte ut blåbären till frystorkade hallon. Mycket uppskattade scones!
Therése
2024-06-10Kan man baka scones dagen innan de ska serveras eller blir de torra då?
Yvonne
2024-04-04Hej Yvonne. Ja, det är ju ett litet problem med scones att dom blir torra och tråkiga dagen efter. Så bäst är att baka dom samma dag. Hoppas dom smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-05Supergoda! Ska också testa lite mindre socker och se om de fortfarande är lika goda. Kanonrecept!
Lise-lott
2022-01-31