Citron- och limecheesecake

En frisk och fräsch cheesecake med smak av lime och citron. Saft och skal från både lime och citron blandas i fyllningen och kexen i botten blandas med kokosflingor för en extra twist. En given hit på fikabordet!

Ingredienser
ca 10-12 portioner
Botten
150 g rumstempererat smör
300 g digestivekex
70 g kokosflingor
Fyllning
6 st gelatinblad
saft och finrivet skal av 3 st lime
saft och finrivet skal av 1 st citron
2 1/2 dl vispgrädde
600 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
ca 770 g sötad kondenserad mjölk
Dekoration
1 st lime
1 st citron
ätbara blommor
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
20 stHur mycket vatten ska gelatinbladen ligga i? Ska det vattnet också blandas med? Jag försöker ersätta med gelatinpulver och är osäker om den ska blandas ut med vatten.
Shakira
Hej Shakira! Gelatinbladen behöver ligga i vatten så att det täcks. Det vattnet är för att gelatinbladen ska kunna svälla. Sen lyfts gelatinbladen upp och vattnet används inte längre. Hur du gör med pulvret och hur mycket som motsvarar ett blad borde stå på paketet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ganska platt i smaken. Känns ofärdig och skulle nog vinna på ytterligare ett lager med glycerin eller nåt.
Peter
”rör ner Den vispade grädden” dyker upp i beskrivningen men hur vispad ska den vara? för det står ingenstans att man ska vispa grädden.
Jennifer
Hej Jennifer! Ja vi håller med det var inte så bra förklarat. Vi har nu lagt till att grädden ska vispas och den ska vara vispad som om du t ex ska bre den på en tårta. Hälsningar Harriet
ICA-köket
Så fantastiskt recept! Godaste cheesecake jag ätit. Alla gäster var så nöjda och bad om recept. Denna kommer bakas vid fler tillfällen.
Isabella
Har gjort den många många gånger, så otroligt god. Lite mäckig att göra men det är det värt
Cathrine
Gjort denna flera gånger och blir alltid otroligt uppskattad. Precis alla har bett om receptet - rekommenderas starkt. Känner inte alls igen det andra skriver att den inte är söt eller inte har smak, då måste något blivit fel. Se till att det är sötad kondenserad mjölk, och jag brukar öka mängden digestive något, ca 400g (glöm inte öka mängden smör).
Emma
Den är flitigt gjord, familjen & jag älskar den.. lätt att göra glutenfri oxå.
Pernilla
Jag har gjort en jättesats till påskmiddagen ikväll. Smakade på fyllningen och tyckte inte den var god alls. Jag som älskar cheesecake annars. Nu förstår jag ju att jag skulle använt SÖTAD kondenserad mjölk. Det stod ingenstans i receptet och jag använder nästan aldrig kondenserad mjölk så det var inte uppenbart för mig :-/
Nina
Hej Nina! Vi ber om ursäkt för sent svar. Vi har nu förtydligat i receptet att det ska vara sötad kondenserad mjölk. Hoppas att du vill testa baka den här igen. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Ska ha gäster och önskar jag läst kommentarerna innan jag gjorde denna cheesecake. Tyckte det var märkligt att fyllningen var så smaklös (inget socker) Läste receptet flera gånger men ingenstans stod det om socker :-( Nåja nu är det för sent - och jag har funderingar på om jag kan sikta florsocker på toppen, garnera med citron och lime (tyckte jag var fint) samt färska hallon. En syltsås till hade nog räddat upp det hela!
Brigitte
Väldigt lite sötma! Gillade inte.
Per