Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Chicken Buffalo

Chicken Buffalo är grillade kycklingben med mycket smak – såsen med chili, tabasco och worcestershiresås ger en pigg hetta. Perfekt som en del av grillbuffén!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Skala och riv vitlöksklyftan. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök, chili, koriander och tomatpuré i oljan i en liten kastrull.
  2. Rör ihop vatten, vinäger, honung och worcestershiresås och blanda ner i fräset. Koka ihop till en tjock sås, ca 10 minuter. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
  3. Kyckling: Vänd kycklingbenen i oljan och saltet.  Grilla dem på indirekt värme tills de fått färg.
  4. Pensla såsen runtom kycklingbenen och fortsätt grilla över direkt värme tills innertemperaturen är 82°C.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på worcestersåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4 bufféportioner
Grillsås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd peppar
  • 3 krm mald koriander
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk tabasco
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Kyckling
  • 8 kycklingben
  • 1 msk matolja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1457 kJ / 348 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer