Citron- och hallonmoussetårta

En söt tårta i flera lager med ljuvlig hallonmousse. Mjuka citronbottnar ger en extra dimension till tårtan. Gör en härlig hallonmousse att fylla tårtan med, det är alltid en uppskattad tårtfyllning! Toppa med en frisk hallonsås och färska bär.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Ingredienser
ca 12 bitar
Tårtbottnar med citron
4 rumsvarma ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1/2 citron (1 msk finrivet skal för 12 port)
Hallonmousse
250 g frysta, tinade hallon
2 gelatinblad
2 äggulor
1/2 dl strösocker
5 dl vispgrädde
Hallonsås
125 g frysta, tinade hallon (helst svenska)
1 dl florsocker
ev röd hushållsfärg
Sockerlag
1 dl strösocker
1 dl vatten
Gör så här
00:03:00
00:15:00
08:00:00
Montering av tårtan
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1493 KJ / 357 kCal
Fett20 g
Salt0.18 g
Kolhydrater39 g
Protein5 g
Kommentarer
6 stDetta är det bästa hallonmoussreceptet som finns! Enkelt och det blir supergott varje gång! Funkar som fyllning i tårtor eller som efterrätt i glas! Aldrig mer pulvermousse!
Veronika
Kan man frysa moussen?
Hanna
Hej Hanna! Det går fint! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
3 eller 5dl vispgrädde alltså
Sissel