Cinnamon rolls med glasyr

Baka kanelbullar på amerikanskt vis! Dessa saftiga cinnamon rolls bakas i en ugnsform och toppas med söt glasyr efter gräddning. Resultatet? En bulle som ingen fikaälskare kan motstå.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Ingredienser
12 st
2 dl mjölk (3 %)
3 msk strösocker
12 g färsk jäst (12 g motsvarar ca 1/4 förp à 50 g)
100 g rumstempererat smör
2 rumstempererade ägg
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar 480 g) + extra till utbakning
1/2 tsk salt
Fyllning
125 g rumstempererat smör
1 dl ljust muscovadosocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk kanel
1 krm salt
Glasyr
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk mjölk (3 %)
Gör så här
00:10:00
06:00:00
01:00:00
00:25:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1635 KJ / 391 kCal
Fett18 g
Salt0.7 g
Kolhydrater52 g
Protein5 g
Kommentarer
7 stLät dem jäsa under natten blev saftiga och goda bullar. Glasyren var lite tunn
Ann-christin
Otroligt saftiga och fluffiga bullar! Gör omedelbart en ny sats!
Annica
Vi följde receptet och jäste över natten. Har aldrig ätit saftigare, fluffigare och godare bullar… och då gillar jag inte bullar i vanliga fall. Men dessa gör jag igen och igen. Sååå goda. Dock misslyckades jag med glasyren första gången. Ska ha lite mer finkänsla i fortsättningen
Elin