Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ciabatta med capresespett

Ciabatta med capresespett är en festligare variant av ciabattan. Len mozzarellaost, söta körsbärstomater och färska basilikablad får sällskap av olivolja, ruccola och parmaskinka i en frasig italiensk ciabatta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt osten rinna av och skär den sedan i tärningar. Skölj tomaterna.
  2. Trä upp ost, tomater och basilikablad växelvis på 2 spett av trä (för 2 port). Stänk över olivolja och krydda med salt och peppar.
  3. Klyv bröden på längden och fyll dem med rucolasallat och parmaskinka. Lägg ett spett i varje bröd.
  4. Vira in bröden i plastfolie om de inte ska serveras genast.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 125 g mozzarellaost
  • 10 körsbärstomater
  • 10 basilikablad
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 ciabattabröd
  • 6 ruccolasallatskvistar
  • 50 g parmaskinka i tunna skivor
Lägg till i inköpslistan