Ciabatta

Baka egna ciabattabröd: saftiga och något sega italienska matbröd med lite knaprig skorpa. Servera bröden som tillbehör till buffén, tillsammans med en soppa eller fyllda med dina bästa smörgåspålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Gör så här
00:10:00
01:00:00
00:40:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi1040 KJ / 248 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g
Kommentarer
38 stÄr det 225 grader för både varmluft och vanlig ugn?
Amélie
Hej Amélie! Det är för över/undervärme, det använder vi alltid om det inte står varmluft. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Pensla bröden efter gräddning med hett vatten och olja. Enklare!!
Madeleine
Supergott bröd
Anna
Jättebra recept! Lät det jäsa något längre.
Lars
Jättebra recept! Supergott också att lägga på lite rosmarin och flingsalt som topping innan man lägger in dem i ugnen
Albin
Enkelt recept och blev jätte gott
Terese
Gjorde bort mig lite och glömde salt och jäst (torrjäst). Upptäckte det när jag knådat klart men skickade I saltet och jästen och knådade en stund till. Jisses vad mycket bättre det blev. Gjorde om samma misstag igen med flit och tänker fortsätta så. Jäste mycket bättre och bullarna klarade sig mycket längre innan de blev torra.
Katarina
Funkar det inte att använda torr jäst?
Irma
Hej Irma! Jo, det fungerar lika bra! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag skulle vilja prova att kalljäsa dessa bröd över natten, vet ni hur man gör då?
Charlotte
Hej Lotta! Det har vi inte provat. Men dom här är jästa i kyl över natten https://www.ica.se/recept/farska-morgonbrod-591681/, kanske är ett bra tips? Hör gärna av dig om du provar, Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Har snart haft i dubbelt så mycket mjöl, det är fortfarande en smet
Björn