Chutneystekta kycklingbröst med kryddigt matvete

Betyg 3.6 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Chutneystekta kycklingbröst med kryddigt matvete

Gott och lättlagat recept som kommer att uppskattas både av stora och små. Chutneystekta kycklingbröst med kryddigt matvete får sin goda smak av smaksättare som spiskummin, apelsiner, dill och mango chutney. Servera kycklingen med gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Chutneystekta kycklingbröst med kryddigt matvete

Ingredienser

4 portioner
400 g morötter
3 dl matvete
1 msk rivet apelsinskal
1 tsk spiskummin
1 dl grovhackad dill
4 kycklingbröst
1 msk olja
salt
peppar
1 dl mango chutney gärna en slät variant
1 - 1 1/2 dl gräddfil

Gör så här

00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Jättegott, både med matvete eller bulgur. Beror väl på vad man är van vid. Även gott med couscous. Man får hejda sig lite med chutneyn, annars kan jag verkligen rekommendera detta recept. Spännande smaker och kryddor tillsammans. Inte något för korv & makaroni-familjen kanske. Men om man gillar exotiska smaker är denna riktigt smarrig.

    Maria

  • Uppskatat av alla i familjen och väldigt lätt att laga, som uppskattas när man har småbarn. Och dessutom snabb! Jag tog mindre spiskummin än det stod i receptet, men tror jag tar enligt recept nästa gång för det blev betydligt starkare apelsinsmak än jag väntade mig. Annorlunda och gott. Roligt att introducera matvete till vårt bord. Också en rätt som går att laga mindre kryddat till den som så önskar, utan att andra också måste minska. Detta är en stark fördel i vår familj.

    Susanne

  • Otroligt god rätt för att vara så lättlagad. Lagade detta till påsk, alla gillade apelsin och dillsmaken. Synd att det inte gick att få tag på matvete. Fick bli couscous istället. Försent kom jag på att man av helt vete kan laga matvete om man blötlägger det över natten. Detta hade jag tyvärr ej gjort. Får prova det nästa gång. Det blir fler gånger, då också maken tykte det var gott. Han rynkar annars på näsan då det vankas kyklingrätter.

    Paraskevi

  • Våra fem barn älskar chutney, rekommenderas att använda stark sådan till kycklingen. Matvete är helt OK, men går att byta ut mot bulgur eller råris eller varför inte couscous!! En mycket god och annorlunda smaksensation som passar både barn och vuxna.

    Lena

  • Mycket enkelt att laga, en härlig smakbrytning med apelsin och spiskummin. Matlagningsvetet kräver dock något "kladdigt" för att inte bli för torrt. Därför passade gräddfilen bra. Däremot var det lite svårt att få familjen att uppskatta vetets konsitens.

    Johan

  • Gott och enkelt. Vi använde bulgur istället för matvete, det fanns redan i skafferiet. Vi är mycket förtjusta i spiskummin och den kryddan gick bra ihop med apelsinskalet.

    Marianne

  • Jättegod och enkel kyckling, mycket saftigare än jag hade trott! Matvetet bytte vi ut mot bulgur (vi bor på landet och ica-butiken är bra men inte alltför välsorterad) och det var verkligen gott med apelsin, dill och morot. Det som drar ner betyget är spiskumminet, ganska gott men vi är lite ovana vid smaken och tyckte det var lite för "kryddigt". Men vi lagar det absolut igen!

    Theresa

Näringsvärde per portion

Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett13 g

Testa liknande recept

  • Barbecue på lamm och fågel
    Betyg 3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling- och äppelcurry
    Betyg 2 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Majssoppa med kyckling
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad