Chowder med majs

7
0
Chowder med majs

En härligt krämig chowder eller soppa med smak av majs, potatis, grönsaksbuljong, paprika, mjölk, grädde och timjan. Servera chowdern rykande varm tillsammans med ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Chowder med majs

Ingredienser

4 portioner
2 stora potatisar
2 msk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning)
1 burk majs (à 300 g)
1 urkärnad och strimlad grön paprika
5 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm paprika
1/2 tsk timjan (1/2 tsk torkad motsvarar 1/2 msk färsk hackad)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grönsaksbuljongen.
I övrigt innehåller soppan laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risbaserat alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer