Chowder med majs

Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Chowder med majs

En härligt krämig chowder eller soppa med smak av majs, potatis, grönsaksbuljong, paprika, mjölk, grädde och timjan. Servera chowdern rykande varm tillsammans med ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Chowder med majs

Ingredienser

4 portioner
2   stora potatisar
2 msk  olja
5 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning)
1   burk majs (à 300 g)
1   urkärnad och strimlad grön paprika
5 dl  mjölk
1 dl  grädde
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 krm  paprika
1/2 tsk  timjan (1/2 tsk torkad motsvarar 1/2 msk färsk hackad)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grönsaksbuljongen.
I övrigt innehåller soppan laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risbaserat alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Räksallad med ost
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färgglatt tonfiskris
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ryggbiff- Cajun Style
Betyg 3.3 av 5.
79 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfiskomelett med paprika
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pulled pork
Betyg 3.7 av 5.
417 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paprikastekt torsk med krämig majs
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga