Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chowder med majs

En härligt krämig chowder eller soppa med smak av majs, potatis, grönsaksbuljong, paprika, mjölk, grädde och timjan. Servera chowdern rykande varm tillsammans med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna potatisen. Skala och hacka lök. Fräs potatis och lök i olja i en gryta stor nog för soppkok.
  2. Häll på grönsaksbuljong. Låt koka under lock tills potatisen känns mjuk, ca 10 minuter.
  3. Lägg i majs och strimlad grön paprika. Späd med mjölk och grädde. Krydda med salt, peppar, paprika och timjan.
  4. Låt soppan koka i ca 5 minuter. Servera med sconesmuffns bakade av mixpaket.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grönsaksbuljongen.
I övrigt innehåller soppan laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risbaserat alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora potatisar
  • 2 msk olja
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning)
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 urkärnad och strimlad grön paprika
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm paprika
  • 1/2 tsk timjan (1/2 tsk torkad motsvarar 1/2 msk färsk hackad)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?