Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Chorizo- och rotfruktsgratäng

Gratäng på rotfrukter och kryddig korv som fått fin färg i ugnen tillsammans med en skvätt grädde. Ja, svårare än så behöver det inte vara att laga något väldigt gott. Servera gärna med en god sallad vid sidan om.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina broccolin och låt rinna av väl.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala lök och morot, hacka löken och riv moroten grovt. Snitta korvarna, kläm ur färsen och smula ner den i en bunke.
  4. Blanda samtliga ingredienser i bunken och lägg i en ugnsäker form. 
  5. Sätt in mitt i ugnen till gyllenbrun färg och chorizofärsen är tillagad, ca 30 minuter. Täck ev. formen med aluminiumfolie när gratängen har fått fin färg.
  6. Till servering: Servera med sallad och solroskärnor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven, gratängen och buljongen.
Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 300 g färsk chorizo
  • 800 g rotfruktsgratäng
  • 2 dl vispgrädde (40%)
  • 400 g fryst broccoli
  • 1 tsk salvia
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk salt
Till servering
  • sallad
  • rostade solroskärnor
Lägg till i inköpslistan