Chorizofylld lammstek med salvia och citron
Vill du fira något speciellt och bjuda på en kanonmiddag? Då ska du tillaga den här sagolika lammsteken som är fylld med en läcker röra av chorizo, salvia och citron. Middagen kommer att kännas lyxig och bli väldigt uppskattad!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
Ingredienser
5 portioner
1 kg urbenad lammstek
100 g färsk chorizo eller annan kryddad färsk korv, t ex salsiccia
1 kruka salvia
2 skivor formbröd
rivet skal från 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1 äggula
salt och peppar
smör till stekning
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd, kontrollera korven.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd, kontrollera korven, bryn i laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt bröd, kontrollera korven, bryn i mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt gott men samtidigt tar fyllningen lätt över. Skulle kanske minska mängden citronskal och citron med ca hälften till nästa gång.
Veronica
2020-04-19Mums! Detta receptet är en hit! En gång fanns inte salvia i affären, så då tog jag fransk dragon som också passar bra till lamm.
Johanna
2010-09-05