Chorizofylld lammstek med salvia och citron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chorizofylld lammstek med salvia och citron

Vill du fira något speciellt och bjuda på en kanonmiddag? Då ska du tillaga den här sagolika lammsteken som är fylld med en läcker röra av chorizo, salvia och citron. Middagen kommer att kännas lyxig och bli väldigt uppskattad!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Dela korven på längden. Avlägsna fjälstret och hacka korven grovt. Grovhacka salvian.
  3. Fräs korvhacket med hälften av salvian i smör i en stekpanna ca 2 minuter.
  4. Kantskär brödet och skär i bitar. Mixa brödet i matberedare till fina smulor.
  5. Lägg i korv- och salviafräset med brödsmulorna. Tillsätt citronskal, citronjuice, äggula, salt och peppar. Mixa alltsammans hastigt till en färsliknande konsistens.
  6. Ta bort nätet från lammsteken. Vik ut köttet. Krydda insidan med salt och peppar.
  7. Forma fyllningen till en korv och lägg den längs med stekens insida. Tryck till "korven" lite så att den fastnar. Vik ihop och bind med steksnöre. Salta och peppra runt om.
  8. Bryn lammsteken runt om i smör i en stekpanna. Tillsätt resten av salvian och låt fräsa med. Ös gärna steken ett par gånger. Lägg över den i en ugnssäker form och skeda på salvian.
  9. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet (inte fyllningen). Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 65-70°C (rosa -genomstekt). Det tar drygt 1 timme.
  10. Ta ut och linda in köttet i smörpapper. Låt vila ca 15 minuter.
  11. Skär bort snöret och skär steken i cm-tjocka skivor.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd, kontrollera korven.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd, kontrollera korven, bryn i laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt bröd, kontrollera korven, bryn i mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 1 kg urbenad lammstek
  • 100 g färsk chorizo eller annan kryddad färsk korv, t ex salsiccia
  • 1 kruka salvia
  • 2 skivor formbröd
  • rivet skal från 1 citron
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 äggula
  • salt och peppar
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan