Choripan – Argentinsk macka med grillad chorizo och chimichurri

Choripan är en argentinsk macka som fylls med grillad chorizo och chimichurri samt en smakrik örtsås gjord på oregano, vitlök, chilipeppar och vinäger. Servera tillsammans med en tomatsalsa. Korven går självklart lika bra att steka i stekpanna.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2025

Ingredienser
4 portioner
Chimichurri
1 kruka oregano
1 vitlöksklyfta
1/2 - 1 röd peppar (chili)
1 tsk strösocker
1/2 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Tomatsalsa
2 tomater
1 schalottenlök
1/2 -1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 stor baguette
4 färska chorizokorvar
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2422 KJ / 570 kCal
Fett33 g
Salt3.6 g
Kolhydrater48 g
Protein21 g
Kommentarer
Jag använde annat ICA recept till chimichurri med persilja istället, men annars var receptet en riktig höjdare! Kommer definitivt laga igen
Ellen
2025-06-11Hej, Chimichurri ingredienser är felaktig. Man använder inte oregano. Det är persilja som i Argentina kallas perejil Huvudingredienserna brukar vara vitlök och persilja plus olja, vinäger , salt.
Emilia raquel
2025-05-19