Chokladvåfflor med jordgubbskompott och grädde
Chokladvåffla med jordgubbskompott är ett roligt alternativ till den klassiska frasvåfflan. Kakao och vit choklad blandas i smeten och tillsammans med den vaniljsmakande grädden blir det ett härligt fika till våffeldagen. Garnera gärna med basilikablad.
Ingredienser
10 st
Jordgubbskompott
250 g jordgubbar
1/2 vaniljstång
2 msk strösocker
1 msk vatten
Våfflor
125 g smör
4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 ägg
3 dl kallt vatten
1 dl vita chokladknoppar eller hackad vit choklad
2 dl vispgrädde
Till garnering
färsk basilika
För alla
Våfflorna innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt till laktosfritt smör, välj laktosfri grädde och en laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot ett mjölkfritt matfett eller olja, byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt och byt chokladen till en mjölkfri choklad.
Gör glutenfria: byt vetemjölet till en ljus glutenfri mjölmix, kontrollera innehållet i chokladen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1468 KJ / 351 kCal
Fett24 g
Salt0.56 g
Kolhydrater28.3 g
Protein4.9 g
Kommentarer