Chokladvåfflor med jordgubbskompott och grädde

64
0
Chokladvåfflor med jordgubbskompott och grädde

Chokladvåffla med jordgubbskompott är ett roligt alternativ till den klassiska frasvåfflan. Kakao och vit choklad blandas i smeten och tillsammans med den vaniljsmakande grädden blir det ett härligt fika till våffeldagen. Garnera gärna med basilikablad.

Skriv ut
Chokladvåfflor med jordgubbskompott och grädde

Ingredienser

10 st

Jordgubbskompott

250 g
jordgubbar
1/2
vaniljstång
2 msk
strösocker
1 msk
vatten

Våfflor

125 g
smör
4 dl
vetemjöl
2 msk
kakao
1 tsk
bakpulver
2 krm
salt
2
ägg
3 dl
kallt vatten
1 dl
vita chokladknoppar eller hackad vit choklad
2 dl
vispgrädde

Till garnering

färsk basilika

För alla

Våfflorna innehåller ägg.
Gör glutenfria: byt vetemjölet till en ljus glutenfri mjölmix, kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot ett mjölkfritt matfett eller olja, byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt och byt chokladen till en mjölkfri choklad.
Gör laktosfri: byt till laktosfritt smör, välj laktosfri grädde och en laktosfri choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1468 KJ / 351 kCal
Fett 24 g
Salt 0.56 g
Kolhydrater 28.3 g
Protein 4.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept