Chokladvåfflor med jordgubbskompott och grädde
Chokladvåffla med jordgubbskompott är ett roligt alternativ till den klassiska frasvåfflan. Kakao och vit choklad blandas i smeten och tillsammans med den vaniljsmakande grädden blir det ett härligt fika till våffeldagen. Garnera gärna med basilikablad.
Ingredienser
10 st
Jordgubbskompott
250 g jordgubbar
1/2 vaniljstång
2 msk strösocker
1 msk vatten
Våfflor
125 g smör
4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 ägg
3 dl kallt vatten
1 dl vita chokladknoppar eller hackad vit choklad
2 dl vispgrädde
Till garnering
färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1468 KJ / 351 kCal
Fett24 g
Salt0.56 g
Kolhydrater28.3 g
Protein4.9 g
Kommentarer