Chokladvåfflor med jordgubbskompott och grädde

64
0
Chokladvåfflor med jordgubbskompott och grädde

Chokladvåffla med jordgubbskompott är ett roligt alternativ till den klassiska frasvåfflan. Kakao och vit choklad blandas i smeten och tillsammans med den vaniljsmakande grädden blir det ett härligt fika till våffeldagen. Garnera gärna med basilikablad.

Chokladvåfflor med jordgubbskompott och grädde

Ingredienser

10 st

Jordgubbskompott

250 g jordgubbar
1/2 vaniljstång
2 msk strösocker
1 msk vatten

Våfflor

125 g smör
4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 ägg
3 dl kallt vatten
1 dl vita chokladknoppar eller hackad vit choklad
2 dl vispgrädde

Till garnering

färsk basilika

För alla

Våfflorna innehåller ägg.
Gör glutenfria: byt vetemjölet till en ljus glutenfri mjölmix, kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot ett mjölkfritt matfett eller olja, byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt och byt chokladen till en mjölkfri choklad.
Gör laktosfri: byt till laktosfritt smör, välj laktosfri grädde och en laktosfri choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1468 KJ / 351 kCal
Fett 24 g
Salt 0.56 g
Kolhydrater 28.3 g
Protein 4.9 g
Läs mer om näringsvärden