Chokladkaka med majonnäs
Imponera med denna riktigt goda och lyxiga chokladkaka med glasyr gjord på mörk choklad. Toppa med rostade kokoschips och nötter som tillför ett härligt krisp. Och glöm inte att blanda ner majonnäs i smeten som gör kakan riktigt saftig. Ät och njut!
Ingredienser
1 kaka
400 g osaltat smör
5 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 dl socker (4 dl motsvarar 400 g)
200 g majonnäs (gärna Hellmannn´s)
85 g siktad kakao
1 tsk bakpulver
5 dl mjöl (5 dl mjöl motsvarar 300 g)
1/2 tsk salt
Glasyr
2 1/2 dl vispgrädde
280 g mörk choklad
rostade kokoschips
1 dl nötter (valfri sort)
Till servering
grädde eller glass
färska bär
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, choklad, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, choklad, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer