Chokladkaka med majonnäs

1
0
Chokladkaka med majonnäs

Imponera med denna riktigt goda och lyxiga chokladkaka med glasyr gjord på mörk choklad. Toppa med rostade kokoschips och nötter som tillför ett härligt krisp. Och glöm inte att blanda ner majonnäs i smeten som gör kakan riktigt saftig. Ät och njut!

Skriv ut
Chokladkaka med majonnäs

Ingredienser

1 kaka
400 g
osaltat smör
5
ägg
2 tsk
vaniljsocker
4 dl
socker (4 dl motsvarar 400 g)
200 g
majonnäs (gärna Hellmannn´s)
85 g
siktad kakao
1 tsk
bakpulver
5 dl
mjöl (5 dl mjöl motsvarar 300 g)
1/2 tsk
salt

Glasyr

2 1/2 dl
vispgrädde
280 g
mörk choklad
-
rostade kokoschips
1 dl
nötter (valfri sort)

Till servering

grädde eller glass
färska bär

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, choklad, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, choklad, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept