Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grön marsipan med frukt och choklad

Ett charmigt recept på stilig och god grön marsipan med frukt och choklad att servera till dessert. Du gör efterrätten av bland annat marsipan, mörk choklad, torkad frukt, nötter och mandlar. Lyxigt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rulla ut marsipanlocket. Skär det i 4 delar.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn.
  3. Lägg en marsipandel på ett fat och skeda över choklad. Fortsätt att varva marsipan och choklad. På det översta ska det vara rejält med choklad. Strö över frukt, nötter och mandel. Ringla över lite av chokladen och låt det stelna.
  4. Skär i bitar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tårtlocket. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: känsliga personer kan välja mjölkfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 färdigkavlat marsipanlock (à 210 g)
  • 200 g mörk choklad
  • torkad frukt
  • nötter
  • mandlar
Lägg till i inköpslistan