Maräng med choklad och mint

12
2
Maräng med choklad och mint

Maränger kan varieras i all oändlighet. Om du bjuder in både choklad och mint i smeten har du härliga julmaränger. Hemligheten bakom den perfekta chokladmarängen, som är seg i mitten och lite knaprig på ytan, är en skvätt ättika.

Maräng med choklad och mint

Ingredienser

35 st
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1 tsk ättika (12%)
50 g mörk bakchoklad (70%)
1 krm pepparmyntsolja

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut chokladen mot mjölkproteinfri mörk choklad.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Anna

2021-12-23

Jag borde ha gjort som den förra kommentaren tipsade om och tagit mindre pepparmynta. De fick tyvärr allt för stark mintsmak.

Carina

2018-12-23

Blev jättegoda! Tog lite mindre pepparmyntsolja.

Näringsvärde per portion

Energi 109 KJ / 26 kCal
Fett 0.5 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 5 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden