ÖVER 60 MIN | Medel

Maräng med choklad och mint

Maränger kan varieras i all oändlighet. Om du bjuder in både choklad och mint i smeten har du härliga julmaränger. Hemligheten bakom den perfekta chokladmarängen, som är seg i mitten och lite knaprig på ytan, är en skvätt ättika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 110°C varmluft.
  2. Vispa äggvitor, socker och ättika i en bunke över vattenbad tills smeten når ca 60°C.
  3. Lyft av bunken från vattenbadet och vispa tills smeten blir sval ca 5 minuter.
  4. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör i pepparmyntsoljan.
  5. Vänd försiktigt ner chokladen i marängsmeten, den ska inte vara helt blandad. Häll smeten i en spritspåse och spritsa den på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Låt kallna på plåten. Förvaras i rumstempertur.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut chokladen mot mjölkproteinfri mörk choklad.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Ingredienser

Portioner: 35 st
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk ättika (12%)
  • 50 g mörk bakchoklad (70%)
  • 1 krm pepparmyntsolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 109 kJ / 26 kCal