Maräng med choklad och mint

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
3
Maräng med choklad och mint

Maränger kan varieras i all oändlighet. Om du bjuder in både choklad och mint i smeten har du härliga julmaränger. Hemligheten bakom den perfekta chokladmarängen, som är seg i mitten och lite knaprig på ytan, är en skvätt ättika.

Maräng med choklad och mint

Ingredienser

35 st
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1 tsk ättika (12%)
50 g mörk bakchoklad (70%)
1 krm pepparmyntsolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Man bör minska på pepparmintoljan. Annars väldigt goda med perfekt konsistens.

Annika

2024-12-07

Jag borde ha gjort som den förra kommentaren tipsade om och tagit mindre pepparmynta. De fick tyvärr allt för stark mintsmak.

Anna

2021-12-23

Blev jättegoda! Tog lite mindre pepparmyntsolja.

Carina

2018-12-23

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi109 KJ / 26 kCal
Fett0.5 g
Salt0.01 g
Kolhydrater5 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Polkabräck
Betyg 4.6 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lusthus i choklad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladkakor med apelsin
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aprikosstänger med choklad
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bananbiskvier med chiafrön
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordnötskrokant med choklad och marshmallows
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga