Chokladtårta till påsk

God påsktårta med choklad som, även passar andra tider på året. Chokladtårtans hemlighet är den fantastiska chokladsmörkämen som bara smälter i munnen. Tårtbottnen, som även den smakar rejält med choklad, tar lite tid i ugnen men är väl värd väntan. Garnera påsktårtan med hallon och påskägg.

Ingredienser
10-12 bitar
Botten
3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/2 dl mjölk
3/4 dl rapsolja
2 ägg
Chokladsmörkräm
3 äggvitor
2 dl strösocker
250 g rumstempererat smör
200 g mörk choklad
250 g hallon
Till garnering
färska hallon
dragerade chokladägg
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit räknat på 10 bitar exkl. garnering.
Energi2671 KJ / 639 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater71 g
Protein7 g
Kommentarer
14 stHur kan man dimensionera för 15 personer tro?
Monica
Hej! Kan man göra tårtan dagen innan och låta stå i kylen över natten? Eller blir den bäst om man lägger ihop den samma dag som den ska ätas?
Emma
Hej Emma! Det går bra att göra den dagen före och låta den stå i kylen. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegod lär man göra fler gånger
Anette