Chokladtårta till påsk

God påsktårta med choklad som, även passar andra tider på året. Chokladtårtans hemlighet är den fantastiska chokladsmörkämen som bara smälter i munnen. Tårtbottnen, som även den smakar rejält med choklad, tar lite tid i ugnen men är väl värd väntan. Garnera påsktårtan med hallon och påskägg.

Ingredienser
10-12 bitar
Botten
3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/2 dl mjölk
3/4 dl rapsolja
2 ägg
Chokladsmörkräm
3 äggvitor
2 dl strösocker
250 g rumstempererat smör
200 g mörk choklad
250 g hallon
Till garnering
färska hallon
dragerade chokladägg
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit räknat på 10 bitar exkl. garnering.
Energi2671 KJ / 639 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater71 g
Protein7 g
Kommentarer
Hur kan man dimensionera för 15 personer tro?
Monica
2025-04-13Hej! Kan man göra tårtan dagen innan och låta stå i kylen över natten? Eller blir den bäst om man lägger ihop den samma dag som den ska ätas?
Emma
2025-04-09Hej Emma! Det går bra att göra den dagen före och låta den stå i kylen. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-09Jättegod lär man göra fler gånger
Anette
2024-03-31