Chokladtårta till påsk

God påsktårta med choklad som, även passar andra tider på året. Chokladtårtans hemlighet är den fantastiska chokladsmörkämen som bara smälter i munnen. Tårtbottnen, som även den smakar rejält med choklad, tar lite tid i ugnen men är väl värd väntan. Garnera påsktårtan med hallon och påskägg.

Ingredienser
10-12 bitar
Botten
3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/2 dl mjölk
3/4 dl rapsolja
2 ägg
Chokladsmörkräm
3 äggvitor
2 dl strösocker
250 g rumstempererat smör
200 g mörk choklad
250 g hallon
Till garnering
färska hallon
dragerade chokladägg
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit räknat på 10 bitar exkl. garnering.
Energi2671 KJ / 639 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater71 g
Protein7 g
Kommentarer
14 stHur kan man dimensionera för 15 personer tro?
Monica
Hej! Kan man göra tårtan dagen innan och låta stå i kylen över natten? Eller blir den bäst om man lägger ihop den samma dag som den ska ätas?
Emma
Hej Emma! Det går bra att göra den dagen före och låta den stå i kylen. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegod lär man göra fler gånger
Anette
Hej! Kan man göra chokladsmörkrämen en dag innan och ha i kylen tills man ska bygga tårtan?
Martina
Hej Martina! Den kan stelna lite mycket då och vara svår att breda ut. Men om du tar fram den en timme innan du ska lägga ihop tårtan så borde det gå fint! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej! Har inte bakat tårtan än men ska göra det till påskfirandet imorgon. I receptet står det att det ska vara ”250 st” hallon till purén men misstänker att det ska vara 250 gram, eller? Ser fram emot smaka tårtan imorgon. Glad påsk!
Sofia
Hej Sofia! Tack för att du uppmärksammade oss på att mängden. Nu har vi uppdaterat receptet. Hoppas ni gillade tårtan och hade en fin påsk. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Tårtan var jättegod tyckte vi!! Färska hallon på toppen var väldigt gott. Min tårtbotten kollapsade lite i mitten när den svalnat, men det gick att knåpa ihop tre lager ändå. Man fick lappa och laga lite bara. Det hela klistras ju ihop väldigt bra när smörkrämen kommer på. Nästa gång ska jag nog prova att ha den i ugnen några minuter extra och se om den klarar sig från kollaps.
Isabella
Gjorde denna tårta förra veckan o både jag o mamma älskade den, så mumsig!!!
Anna
Hej, Tårtan ser god ut, ska testas till påskhelgen! (Men det heter väl dragerade ägg?)
Camilla
Hej Camilla! Ja, du har helt rätt. Vi har nu ändrat det i receptet och tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina
ICA-köket
Kan man använda köpt tårtbotten?
Maria
Hej Maria! Det går bra, köp gärna en chokladtårtbotten. Lycka till och hoppas tårtan blir uppskattad. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jag förstår ändå inte. Ska man ha ett lager med hallon och ett lager med chokladsmörkräm mellan bottnarna? Eller ska det vara både chokladsmörkräm och hallon i båda lagren?
Maria
Hej Maria! Det ska vara både chokladsmörkräm och hallon i båda lagren. Slutligen toppar du tårtan med chokladsmörkräm. Hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina
ICA-köket