Chokladsemlor

Betyg 4.1 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Chokladsemlor

Choklad lyfter den älskade semlan till något alldeles extra. Fantastiskt fluffiga chokladbullar tillsammans ljuvlig chokladmandelmassa garnerat med en helt galet god chokladgrädde. Detta är verkligen en semmelfavorit för chokladälskaren. Ät som den är eller med varm mjölk som en hetvägg.

Chokladsemlor

Ingredienser

14 st

Bullar

25 g färsk jäst
2 dl kall mjölk
3/4 dl strösocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 krm salt
1 ägg
4 msk kakao
ca 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)
75 g rumstempererat smör

Garnering

5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
125 g mörk bakchoklad (55%)

Fyllning

inkråm från bullarna
ca 1 dl vispgrädde eller mjölk
250 g mandelmassa
ca 50 g mörk choklad

Till locken

1 tsk kakao
1 tsk florsocker

Gör så här

00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mjölmängden stämde inte. Var alldeles för lite.

    Monica

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per semla med vispgrädde i fyllningen.
Energi1979 KJ / 473 kCal
Fett31 g
Salt0.24 g
Kolhydrater40 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Kanelbullesemla
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Biskvier i långpanna
    Betyg 4.1 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Veganska semlor
    Betyg 4.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Semmelwrap
    Betyg 3.2 av 5.145 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nöt- och chokladtårta med tranbär
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad