Chokladsemlor
Choklad lyfter den älskade semlan till något alldeles extra. Fantastiskt fluffiga chokladbullar tillsammans ljuvlig chokladmandelmassa garnerat med en helt galet god chokladgrädde. Detta är verkligen en semmelfavorit för chokladälskaren. Ät som den är eller med varm mjölk som en hetvägg.
Ingredienser
14 st
Bullar
25 g färsk jäst
2 dl kall mjölk
3/4 dl strösocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 krm salt
1 ägg
4 msk kakao
ca 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar ca 300 g)
75 g rumstempererat smör
Garnering
5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
125 g mörk bakchoklad (55%)
Fyllning
inkråm från bullarna
ca 1 dl vispgrädde eller mjölk
250 g mandelmassa
ca 50 g mörk choklad
Till locken
1 tsk kakao
1 tsk florsocker
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per semla med vispgrädde i fyllningen.
Gör så här
Tips
Rosta resterande inkråm i en stekpanna och smula över en dessert.
Det går bra att göra degen dagen innan semlorna ska bakas. Jäs degen övertäckt i kyl.
Det går bra att göra degen dagen innan semlorna ska bakas. Jäs degen övertäckt i kyl.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1979 KJ / 473 kCal
Fett31 g
Salt0.24 g
Kolhydrater40 g
Protein7 g
Kommentarer