Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chokladrutor

Med detta recept får du många chokladrutor, dessutom går det fort. Smeten bakas i en liten långpanna. Är pannan större blir chokladrutorna tunnare. Riktigt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 rutor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20 x 30 cm väl (för 15 rutor).
  3. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta.
  4. Tillsätt matfettet och vätskan. Häll smeten i långpannan.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter eller tills den känns klar när man prövar med en sticka. Låt den sedan vara kvar i formen och svalna.
  6. Glasyr: Rör ihop alla ingredienser till glasyren så att sockret smälter. Bre glasyren över hela kakan och strö på kokosflingorna. Dela kakan i bitar efter smak och förstånd.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per chokladruta.

Ingredienser

Portioner: 15 rutor
  • smör och ströbröd till formen
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl hett vatten
Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 5 msk starkt kallt kaffe
  • 3 msk smält smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • kokosflingor till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 707 kJ / 169 kCal