Chokladpudding med vispgrädde | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladpudding med vispgrädde

Till fest passar detta lyxigare recept på chokladpudding med vispgrädde perfekt. Puddingen gör du av bland annat ägg, mjölk, rom, minibiskvier och citronjuice. Garnera härligheten med friterad pasta, grädde och färsk frukt eller bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Förbered ett vattenbad i ugnen. Koka en karamell på vatten, citron och socker. Fördela det i bottnen på en avlång bakform, ca 2 liter (för 6 port).
  3. Kör amarettokexen/biskvierna i matberedare till skorpsmulor.
  4. Vispa upp ägg och socker till tjock kräm.
  5. Blanda ner kexsmulor och övriga ingredienser i ägg- och sockerblandningen.
  6. Häll upp krämen i formen och grädda/koka i vattenbad i 45-60 minuter i 150°C. Låt kallna. Garnera chokladpuddingen med Friterad färsk pasta, gräddklickar och färsk frukt eller bär.

För alla

Chokladpudding med vispgrädde innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 7 ägg
  • 3 dl socker
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl kakao
  • 1/2 dl rom
  • amarettokex eller minibiskvie
Karamell
  • 1 dl socker
  • 2 tsk pressad citronjuice
  • 3 msk vatten
Lägg till i inköpslistan