Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Chokladpudding med Baileys, grädde & hallon

Lättlagad, lyxig, krämig och väldigt ljuvlig - chokladpudding med Baileys, grädde och hallon kan man beskriva på många olika sätt. Baileys ger denna pudding en speciell touch och med en klick grädde och hallon frestas alla dina smaklökar.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör en vanlig chokladpudding. Pulvervarianten går bra - det är en ambitionsfråga. Byt sedan ut lite av mjölken mot Baileys och låt det stelna som vanligt.
  2. Precis vid serveringstillfället häller man på en sked frysta hallon som först fått smälta ihop med lite socker i en kastrull.
  3. Dekorera med en klick grädde och citronmelisskvist.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

  • 1 sats chokladpudding
  • mjölk
  • Baileys
  • frysta hallon
  • grädde
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?