Chokladpavlova med mandelgrädde och körsbär

Det är något barnsligt gott över marängtårta. Det där frasiga yttre och sega inre i kombination med len grädde. Den här chokladpavlovan går inte av för hackor, i sällskap av amarettogrädde och körsbär kommer ingen vid bordet bli ledsen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Ingredienser
8 bitar
4 äggvitor
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk kakao
1 msk majsstärkelse
50 g smält mörk choklad (70%)
Körsbär
500 g urkärnade körsbär
1 dl strösocker
2 msk färskpressad citronjuice
Mandelgrädde
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2 - 3 msk mandellikör t ex amaretto
Till garnering
hyvlad mörk choklad
Gör så här
01:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1749 KJ / 418 kCal
Fett18 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g
Kommentarer
3 stVad passar till pavlovan om man inte tål körsbär eller mandel?
Therese
Hej Therese! Hallon är alltid gott till choklad, eller varför inte apelsinfiléer. Grädden går fint att smaksätta med vaniljsocker, och/eller hackade pistagenötter. Hälsningar Leif
ICA-köket
Hur länge på eftervärme?
Annika
Hej Annika! Tack för din fråga. Du ska låta marängen stå kvar i ugnen tills ugnen har svalnat helt. Lycka till med bakandet! Hälsningar Elina
ICA-köket
"vaniljkokta körsbär" - men ingen vanilj finns med i receptet för kompotten?
Linnéa
Hej Linnéa! Sorry, men ingen vanilj blev det i detta receptet. Hälsningar Michelle
ICA-köket