Fryst körsbärstårta med choklad
Fryst körsbärstårta med choklad är fantastiskt god med sin söta botten på mandelmassa och krämiga fyllning av bland annat ägg, grädde och körsbärssylt. Du fryser tårtan över natten och serverar den med riven choklad och körsbärssylt till topping.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
8 bitar
Tårtbotten
200 g mandelmassa
2 msk kakao
2 ägg
smör till form eller bakplåtspapper
Fyllning
3 äggulor
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
1 burk körsbärssylt (à 250 g)
50 g mörk choklad
körsbärssylt att toppa med
färska körsbär till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gjorde den här med körsbärssylt (nästan omöjligt att hitta!) men det var för fast i konsistensen. Körsbärssås skulle passa bättre.
Benedicte
2019-01-15Hej Izabella! Ja, det är sylten som är glasyren.
Redaktionen
2012-07-02Är det körsbärssylt som är "glasyren" på tårtan på bilden?
Izabella
2012-06-28