Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fryst körsbärstårta med choklad

Fryst körsbärstårta med choklad är fantastiskt god med sin söta botten på mandelmassa och krämiga fyllning av bland annat ägg, grädde och körsbärssylt. Du fryser tårtan över natten och serverar den med riven choklad och körsbärssylt till topping.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Tårtbotten: Riv mandelmassan och blanda med kakao och ägg till en jämn smet. Smöra eller spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och ställ in i ugnen 15–20 minuter. Låt kakan kallna i formen. Lossa kanten från formen och spänn fast igen.
  3. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden och rör försiktigt ner i äggsmeten. Rör ner sylten lite i taget. Häll fyllningen på tårtbottnen. Ställ formen i frysen, gärna över natten.
  4. Riv chokladen grovt eller skär den i flagor med kniv.
  5. Tårtan behöver inte tas fram i förväg, för den tinar fort. Toppa ev med lite körsbärssylt. Strö över chokladen och garnera med färska körsbär.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Tårtbotten
  • 200 g mandelmassa
  • 2 msk kakao
  • 2 ägg
  • smör till form eller bakplåtspapper
Fyllning
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk körsbärssylt (à 250 g)
  • 50 g mörk choklad
  • ev körsbärssylt att toppa med
  • färska körsbär till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?