Fryst körsbärstårta med choklad

20
4
Fryst körsbärstårta med choklad

Fryst körsbärstårta med choklad är fantastiskt god med sin söta botten på mandelmassa och krämiga fyllning av bland annat ägg, grädde och körsbärssylt. Du fryser tårtan över natten och serverar den med riven choklad och körsbärssylt till topping.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Fryst körsbärstårta med choklad

Ingredienser

8 bitar

Tårtbotten

200 g mandelmassa
2 msk kakao
2 ägg
smör till form eller bakplåtspapper

Fyllning

3 äggulor
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
1 burk körsbärssylt (à 250 g)
50 g mörk choklad
körsbärssylt att toppa med
färska körsbär till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Benedicte

2019-01-15

Jag gjorde den här med körsbärssylt (nästan omöjligt att hitta!) men det var för fast i konsistensen. Körsbärssås skulle passa bättre.

Redaktionen

2012-07-02

Hej Izabella! Ja, det är sylten som är glasyren.

Izabella

2012-06-28

Är det körsbärssylt som är "glasyren" på tårtan på bilden?