UNDER 30 MIN | Medel

Chokladmousse med jordnötscrunch

Låt gästerna gissa den gröna ingrediensen i denna lena och mumsiga chokladmousse! Ok, vi skvallrar – det är avokado. Med salta jordnötter och finriven mörk choklad på toppen lämnar denna lite hälsosammare avokadobaserade dessert inget kvar att önska.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Jordnötscrunch: Rosta jordnötter och havregryn i en torr stekpanna tills grynen är gyllene. Tillsätt honungen och rosta ytterligare ca 1 minut. Låt svalna.
  2. Chokladmousse: Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Mixa avokadokött, kakao, vaniljpulver, honung och salt till en slät mousse i en matberedare. 
  3. Fördela moussen i små portionsglas. Toppa med jordnötscrunchet och garnera med den finrivna chokladen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 4
Jordnötscrunch
  • 3/4 dl finhackade salta jordnötter
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 1/2 msk honung
Chokladmousse
  • 4 mogna avokador
  • 3 msk kakao
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 msk honung
  • 1/2 krm salt
Till garnering
  • finriven mörk choklad

Näringsvärde
Per portion

Energi 1915 kJ / 458 kCal