Chokladmousse med jordnötscrunch

27
7
Chokladmousse med jordnötscrunch

Låt gästerna gissa den gröna ingrediensen i denna lena och mumsiga chokladmousse! Ok, vi skvallrar – det är avokado. Med salta jordnötter och finriven mörk choklad på toppen lämnar denna lite hälsosammare avokadobaserade dessert inget kvar att önska.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Chokladmousse med jordnötscrunch

Ingredienser

4 portioner

Jordnötscrunch

3/4 dl
finhackade salta jordnötter
3/4 dl
havregryn
1 1/2 msk
honung

Chokladmousse

4
mogna avokador
3 msk
kakao
1/2 tsk
vaniljpulver
2 msk
honung
1/2 krm
salt

Till garnering

finriven mörk choklad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Wenche

2020-05-09

Ursäkta, med det här var den äckligaste efterrätten jag ätit i mitt 48-åriga liv. Jag som är en avocadoälskare. Och det sägs ju att man äter med ögat, detta ser exakt ut som ******. Har ICA ens testat den? Tänk inte tanken att laga detta!

Magnus

2019-12-31

Nja, betydligt mer honung krävs än vad receptet anger, både till mousse och crunch.

Ann-christine

2019-01-01

Mycket god och lätt att göra! Behöver kylas ett par timmar innan man äter den, för rätta smaken.

Näringsvärde per portion

Energi 1915 KJ / 458 kCal
Fett 33 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 30 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept