Chokladmousse på kakao med jordnötscrunch
Chokladmousse på kakao med jordnötsströssel säger du när du serverar detta till gästerna! Låt de sedan gissa den hemliga ingrediensen. Ok, vi skvallrar – det är avokado. Med kakao, vanilj, honung, avokado, salta jordnötter och finriven mörk choklad lämnar denna lena och mäktiga kreation inget kvar att önska.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
4 portioner
Jordnötscrunch
3/4 dl finhackade salta jordnötter
3/4 dl havregryn
1 1/2 msk honung
Chokladmousse
4 mogna avokador
3 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk honung
1/2 krm salt
Till garnering
finriven mörk choklad
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1915 KJ / 458 kCal
Fett33 g
Salt0.3 g
Kolhydrater30 g
Protein8 g
Kommentarer
Ursäkta, med det här var den äckligaste efterrätten jag ätit i mitt 48-åriga liv. Jag som är en avocadoälskare. Och det sägs ju att man äter med ögat, detta ser exakt ut som ******. Har ICA ens testat den? Tänk inte tanken att laga detta!
Wenche
2020-05-09Nja, betydligt mer honung krävs än vad receptet anger, både till mousse och crunch.
Magnus
2019-12-31Mycket god och lätt att göra! Behöver kylas ett par timmar innan man äter den, för rätta smaken.
Ann-christine
2019-01-01