Chokladmousse med bär

58
6
Chokladmousse med bär

En underbar dessert finner du i denna chokladmousse med bär. Själva moussen har en grund av avokado som med hjälp av kakaon får sin härliga chokladsmak. Blanda björnbär eller hallon med honung och toppa chokladkrämen med dessa just före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Chokladmousse med bär

Ingredienser

4 portioner
3 mogna avokador
1 1/2 dl kakao
1/2 dl vatten
1 dl honung
1 citron
bär till servering, tex björnbär eller hallon
2 msk honung till bären

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Berta

2010-09-11

Detta var otroligt gott. Har egna björnbär i trädgården, så jag kunde vara generös med dem. Receptet är mäktigt som desert - det räckte till 10 mindre portioner. Har rivit lite vit chocklad ovanpå - vilket gjorde det ännu mer intressant och vackert. Ska definitivt göra det fler gånger.

Annika

2009-01-27

Håller med Caroline nedan - lagade det bara för att det lät så vansinnigt. Men det blev vansinnigt gott, och choklad kan man aldrig få för mycket av. Dock: rekommenderas inte efter en kraftig middag :=). Vi använde flytande honung och svarta vinbär - och tog en klick laktosfri grädde till...

Kerstin

2008-11-07

Det sämsta recept jag använt mig av hos ICA. Har använt mig av massor tidigare och alla har varit bra. Men detta var en besvikelse, då det var alldeles för kraftig chokladsmak från kakaon. Kanske bättre med smält choklad?

Näringsvärde per portion

Energi 1040 KJ / 249 kCal
Läs mer om näringsvärden