Hasselnötsmousse med havrecrunch

96
4
Hasselnötsmousse med havrecrunch

Ont om tid att fixa efterrätten? Satsa på en turbosnabb mousse som du gör genom att blanda färskost med vispad grädde och hasselnötskräm. Enkelt värre, och strålande gott! Ännu godare blir moussen med lite krossade havreflarn och färska björnbär.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Hasselnötsmousse med havrecrunch

Ingredienser

6 portioner
200 g
färskost
1 dl
vispad grädde
3 msk
hasselnötskräm (t ex. Nutella)
6
krossade chokladdoppade havreflarn
1/2
ask färska björnbär (à 125 g)

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria havrekakor.
Fri från ägg om lämpliga havrekakor används.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentarer

Inga-lena

2016-02-06

Har gjort den här flera gånger till olika sorts gäster; succé varje gång, men jag tar lite mer eller dubbelt så mycket nutella. Vår nya favorit

Caroline

2016-01-23

Är det 1 dl när grädden är ovispad eller vispad?

Reneé

2016-01-04

Gjorde denna till nyår och alla 10 gäster tyckte den var jättegod. Superenkel att göra. Tog dock mer Nutella och använde hallon och blåbär istället. Kommer att göra den igen.

Näringsvärde per portion

Energi 953 KJ / 228 kCal
Fett 18 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 14 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept