Hasselnötsmousse med havrecrunch
Ont om tid att fixa efterrätten? Satsa på en turbosnabb mousse som du gör genom att blanda färskost med vispad grädde och hasselnötskräm. Enkelt värre, och strålande gott! Ännu godare blir moussen med lite krossade havreflarn och färska björnbär.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
6 portioner
200 g färskost
1 dl vispad grädde
3 msk hasselnötskräm (t ex. Nutella)
6 krossade chokladdoppade havreflarn
1/2 ask färska björnbär (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi953 KJ / 228 kCal
Fett18 g
Salt0.4 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g
Kommentarer
Har gjort den här flera gånger till olika sorts gäster; succé varje gång, men jag tar lite mer eller dubbelt så mycket nutella. Vår nya favorit
Inga-lena
2016-02-06Är det 1 dl när grädden är ovispad eller vispad?
Caroline
2016-01-23Gjorde denna till nyår och alla 10 gäster tyckte den var jättegod. Superenkel att göra. Tog dock mer Nutella och använde hallon och blåbär istället. Kommer att göra den igen.
Reneé
2016-01-04