Hasselnötsmousse med havrecrunch

Betyg 3.5 av 5.
101 personer har röstat
4
Hasselnötsmousse med havrecrunch

Ont om tid att fixa efterrätten? Satsa på en turbosnabb mousse som du gör genom att blanda färskost med vispad grädde och hasselnötskräm. Enkelt värre, och strålande gott! Ännu godare blir moussen med lite krossade havreflarn och färska björnbär.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Hasselnötsmousse med havrecrunch

Ingredienser

6 portioner
200 g  färskost
1 dl  vispad grädde
3 msk  hasselnötskräm (t ex. Nutella)
6   krossade chokladdoppade havreflarn
1/2   ask färska björnbär (à 125 g)

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria havrekakor.
Fri från ägg om lämpliga havrekakor används.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
101 personer har röstat

Kommentarer

Har gjort den här flera gånger till olika sorts gäster; succé varje gång, men jag tar lite mer eller dubbelt så mycket nutella. Vår nya favorit

Inga-lena

2016-02-06

Är det 1 dl när grädden är ovispad eller vispad?

Caroline

2016-01-23

Gjorde denna till nyår och alla 10 gäster tyckte den var jättegod. Superenkel att göra. Tog dock mer Nutella och använde hallon och blåbär istället. Kommer att göra den igen.

Reneé

2016-01-04

Näringsvärde per portion

Energi953 KJ / 228 kCal
Fett18 g
Salt0.4 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Rårörda björnbär med chokladkräm
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel chokladmousse utan ägg
Betyg 3.9 av 5.
51 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladmousse med bär
Betyg 3.1 av 5.
59 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hallon & choklad-lakritsmousse
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörstekt rabarber med honung
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jappmousse - mousse med smält Japp
Betyg 3.2 av 5.
163 personer har röstat
Under 60 min att tillaga