Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Hasselnötsmousse med havrecrunch

Ont om tid att fixa efterrätten? Satsa på en turbosnabb mousse som du gör genom att blanda färskost med vispad grädde och hasselnötskräm. Enkelt värre, och strålande gott! Ännu godare blir moussen med lite krossade havreflarn och färska björnbär.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa färskosten fluffig med elvisp. Rör ner grädden och hasselnötskrämen.
  2. Fördela krämen i 6 glas (för 6 port).
  3. Toppa med de krossade flarnen och björnbär.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria havrekakor.
Fri från ägg om lämpliga havrekakor används.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g färskost
  • 1 dl vispad grädde
  • 3 msk hasselnötskräm (t ex. Nutella)
  • 6 krossade chokladdoppade havreflarn
  • 1/2 ask färska björnbär (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 953 kJ / 228 kCal