Chokladkola

Precis så seg, mjuk och god som en chokladkola ska vara blir den när du gör kolan efter detta recept. Kolan får en god chokladsmak av kakaon. Vispgrädde, socker och sirap tillsammans med glykos ger chokladkolan den perfekta kolakänslan.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi174 KJ / 42 kCal
Fett2 g
Salt0.04 g
Kolhydrater6 g
Protein0.1 g
Kommentarer
14 stTredje satsen jag gör här hemma nu. 👌🏻 Receptet är fantastiskt och går att smaksätta på flera olika sätt. Har provat med både kanel, apelsinvatten, havssalt, ingefära och malda glöggkryddor. Prova att även kanten på glassstrutar och låt stelna i kylen. Servera strutarna med vaniljglass! En hit här hemma hos oss! 🥰
Helén
Angående frågan om glykos, glykosen förhindrar att sockret kristalliseras. Man kan tillsätta några droppar ättika istället för samma effekt.
Maria
Angående svaret på Guns fråga om man måste ha glykos. Länken går till ett recept som också har glykos...? Jag skulle vilja veta vad glykosen gör och vad som händer om man utesluter den?
Helena
Måste man ha glykos?
Gun
Hej Gun! Ja, i det här receptet så måste man det men här är ett chokladkola som är utan glykos : https://www.ica.se/recept/chokladkola-med-citron-716768/ God Jul. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegoda :)
Katy
Supergoda! :)
Ylva cecilia
Det smakade underbart
Kristina
Strödde på lite havssalt och de blev perfekta!
Bahar
Bästa kolan! 122-123 grader är perfekt segt.
Josefin
Smälter i munnen och smakar fantastiskt!
Isabel