Chokladkakor med pistage

10
1
Chokladkakor med pistage

Älskar du också småkakor? Baka dessa kakor med smak av choklad, rullade i hackade pistagenötter. Chokladkakorna är supergoda till kaffet, och en perfekt gå bort-present!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Chokladkakor med pistage

Ingredienser

ca 50 st
225 g
rumsvarmt smör
1 dl
florsocker
1 dl
kakao
5 dl
vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1 dl
finhackade pistagenötter

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri:byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Tips

Det går bra att ha degen kvar i frysen upp till 1 månad och baka av så mycket eller lite du behöver vid varje tillfälle.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Elin

2019-11-21

Blev jättesmuliga och torra..

Redaktionen ICAse

2019-11-22

Hej Elin! Vad tråkigt att höra att de blev smuliga och torra. Om du vill testa en gång till så grädda dom lite kortare tid i ugnen. Småkakor blir lätt/snabbt övergräddade. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 290 KJ / 69 kCal
Fett 5 g
Salt 0 g
Kolhydrater 6 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept