ÖVER 60 MIN | Medel

Chokladkakor med pistage

Älskar du också småkakor? Baka dessa kakor med smak av choklad, rullade i hackade pistagenötter. Chokladkakorna är supergoda till kaffet, och en perfekt gå bort-present!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och kakao. Blanda till en slät massa.  
  2. Tillsätt mjöl och rör, eller vispa med vingen om du använder en köksmaskin, tills det blir en smulig massa. Tryck sedan ihop smulorna till en jämn deg med händerna
  3. Dela degen i två lika stora delar (för 50 st) och rulla varje bit till 2 längder 3–4 cm i diameter. Rulla sedan varje längd i pistagenötterna. Plasta varje rulle i plastfolie och lägg i frysen minst 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Skär de frysta rullarna i ca ½ cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna och förvara i en burk med tättslutande lock.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri:byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Tips

Det går bra att ha degen kvar i frysen upp till 1 månad och baka av så mycket eller lite du behöver vid varje tillfälle.

Ingredienser

Portioner: ca 50 st
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
  • 1 dl finhackade pistagenötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 290 kJ / 69 kCal