"Äggost" med björnbärskompott

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
2
"Äggost" med björnbärskompott

Ett tjusigt recept på äggost att servera till efterrätt. Desserten är Bohusläns moderna landskapsrätt och du gör den av bland annat björnbär, lime, pistagenötter, ägg och mascarponeost. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

"Äggost" med björnbärskompott

Ingredienser

6 portioner
1   paket frysta björnbär (à 250 g)
1/2 dl  farinsocker
1   lime (pressad juice)
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
1/2 dl  kallt vatten
3 1/2 msk  hackade pistagenötter

Äggost

2   ägg
1 msk  florsocker
1 msk  vaniljsocker
250 g  mascarponeost
1   lime (rivet skal)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott och enkelt att göra. Har smakat traditionell äggost men det är inte värt mödan att göra en riktig, denna är minst lika god!

Sofia

2016-12-31

Det ser jättesmarrigt ut! :-) Men - det där är INTE bohuslänsk äggost. Inte. /Helena, som vet hur man faktiskt gör en äggost

Helena

2010-10-15

Testa liknande recept

Björnbärssill på tångknäcke
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Björnbärsmarmelad med lakrits
Betyg 4.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Björnbärssylt med gin
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blandbärssaft
Betyg 2.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rårörda björnbär
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blandad grönsallad med bärvinägrett
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga