"Äggost" med björnbärskompott

10
2
"Äggost" med björnbärskompott

Ett tjusigt recept på äggost att servera till efterrätt. Desserten är Bohusläns moderna landskapsrätt och du gör den av bland annat björnbär, lime, pistagenötter, ägg och mascarponeost. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

"Äggost" med björnbärskompott

Ingredienser

6 portioner
1 paket frysta björnbär (à 250 g)
1/2 dl farinsocker
1 lime (pressad juice)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 dl kallt vatten
3 1/2 msk hackade pistagenötter

Äggost

2 ägg
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
250 g mascarponeost
1 lime (rivet skal)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Sofia

2016-12-31

Väldigt gott och enkelt att göra. Har smakat traditionell äggost men det är inte värt mödan att göra en riktig, denna är minst lika god!

Helena

2010-10-15

Det ser jättesmarrigt ut! :-) Men - det där är INTE bohuslänsk äggost. Inte. /Helena, som vet hur man faktiskt gör en äggost