Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

"Äggost" med björnbärskompott

Ett tjusigt recept på äggost att servera till efterrätt. Desserten är Bohusläns moderna landskapsrätt och du gör den av bland annat björnbär, lime, pistagenötter, ägg och mascarponeost. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka björnbären (spara några hela till garnering) med sockret ca 3 minuter. Tillsätt limejuice och ev mer socker, då bärens sötma kan variera.
  2. Red med majsstärkelsen utrörd i kallt vatten och låt sjuda ytterligare 2 minuter. Låt svalna.
  3. Äggost: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna fluffigt med florsocker och vaniljsocker. Blanda mascarponen med äggulorna. Tillsätt limeskalet och vänd ner äggvitan.
  4. Varva björnbärskompott med äggost i glas (1 glas per portion). Förvara i kyl fram till servering. Toppa med de hela björnbären, pistagenötter och gärna en kvist citronmeliss precis före servering.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 paket frysta björnbär (à 250 g)
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 lime (pressad juice)
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1/2 dl kallt vatten
  • 3 1/2 msk hackade pistagenötter
Äggost
  • 2 ägg
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 250 g mascarponeost
  • 1 lime (rivet skal)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer