Chokladkaka med zucchini
Riven zucchini gör denna kaka extra saftig och god. Toppa chokladkakan med en frosting gjord på krämig färskost och smält choklad. Flingsalt på toppen lyfter fram alla smaker. Skär i små bitar och servera på festen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
20 bitar
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 dl neutral olja
2 dl rörsocker
2 ägg
1/2 dl crème fraiche
200 g finriven zucchini
100 g hackad mörk choklad (70%)
Frosting
150 g färskost
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
50 g smält mörk choklad
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi688 KJ / 164 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater19 g
Protein2 g
Kommentarer
Jag superälskar denna kaka, perfekt till att använda upp sommarens överflöd av zuccchini. Lätt att slänga ihop och är alltid uppskattad att bjuda på.
Anna helena
2024-11-23Gjorde den till jobbet och den blev superuppskattad. Jag bytte ut crème fraiche mot 50 färskost så gick precis en ask på 200 g färskost åt till hela receptet. Sedan mortlade jag 2-3 tsk snabbkaffepulver och hade i frostingen - mums!
Åsa
2022-10-21oj oj oj vad god den blev :)
Fatemeh
2021-09-10