Chokladkaka med zucchini

Betyg 4.1 av 5.
57 personer har röstat
10
Chokladkaka med zucchini

Riven zucchini gör denna kaka extra saftig och god. Toppa chokladkakan med en frosting gjord på krämig färskost och smält choklad. Flingsalt på toppen lyfter fram alla smaker. Skär i små bitar och servera på festen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Chokladkaka med zucchini

Ingredienser

20 bitar
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 dl neutral olja
2 dl rörsocker
2 ägg
1/2 dl crème fraiche
200 g finriven zucchini
100 g hackad mörk choklad (70%)

Frosting

150 g färskost
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
50 g smält mörk choklad
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Jag superälskar denna kaka, perfekt till att använda upp sommarens överflöd av zuccchini. Lätt att slänga ihop och är alltid uppskattad att bjuda på.

Anna helena

2024-11-23

Gjorde den till jobbet och den blev superuppskattad. Jag bytte ut crème fraiche mot 50 färskost så gick precis en ask på 200 g färskost åt till hela receptet. Sedan mortlade jag 2-3 tsk snabbkaffepulver och hade i frostingen - mums!

Åsa

2022-10-21

oj oj oj vad god den blev :)

Fatemeh

2021-09-10

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi688 KJ / 164 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater19 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Chokladkaka i långpanna med choklad och polkaglasyr
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Björnbärs- och mandelkaka
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärskaka med vallmo
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandelkaka med bär
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Morots- och zucchinikaka
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizookie
Betyg 4.3 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga