Chokladkaka med zucchini

23
3
Chokladkaka med zucchini

Riven zucchini gör denna kaka extra saftig och god. Toppa chokladkakan med en frosting gjord på krämig färskost och smält choklad. Flingsalt på toppen lyfter fram alla smaker. Skär i små bitar och servera på festen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Chokladkaka med zucchini

Ingredienser

20 bitar
2 dl
vetemjöl
1 dl
kakao
1.5 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljpulver
1 krm
salt
1 dl
neutral olja
2 dl
rörsocker
2
ägg
0.5 dl
crème fraiche
200 g
finriven zucchini
100 g
hackad mörk choklad (70%)

Frosting

150 g
färskost
50 g
rumsvarmt smör
1.5 dl
florsocker
50 g
smält mörk choklad
-
flingsalt

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, choklad, färskost och matfett.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Elif

10/21/2020

Hej kan jag frysa kakan?

Redaktionen ICAse

10/21/2020

Hej Elif! Det är inget vi har provat tyvärr. Själva kakan borde gå bra att frysa, frostingen kan dessvärre bli lite dålig av frysningen. Hälsningar Elina

Nina

3/1/2018

Kan jag låta den stå i kylskåpet över natten servera dagens efter?

Redaktionen ICAse

3/6/2018

Hej Nina! Det kan du absolut göra. Hoppas det blir bra! Hälsningar Michelle

Linda

2/6/2018

Farligt god kaka

Näringsvärde per portion

Energi 688 KJ / 164 kCal
Fett 9 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 19 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept