Chokladkaka med zucchini

49
8
Chokladkaka med zucchini

Riven zucchini gör denna kaka extra saftig och god. Toppa chokladkakan med en frosting gjord på krämig färskost och smält choklad. Flingsalt på toppen lyfter fram alla smaker. Skär i små bitar och servera på festen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Chokladkaka med zucchini

Ingredienser

20 bitar
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 dl neutral olja
2 dl rörsocker
2 ägg
1/2 dl crème fraiche
200 g finriven zucchini
100 g hackad mörk choklad (70%)

Frosting

150 g färskost
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
50 g smält mörk choklad
flingsalt

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, choklad, färskost och matfett.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Fatemeh

2021-09-10

oj oj oj vad god den blev :)

Maja

2021-09-02

Den blev jättegod och väldigt chokladig! Rekommenderas (dock valde jag att dra ner på sockret i både smeten och frostingen).

Eva-lena

2021-08-20

Blev bjuden på den här kakan. Den har varit fryst med frosting på. Det fungerade bra. Mycket god. Tror ingen kan säga att den innehåller zucchini om man inte vet om det.

Näringsvärde per portion

Energi 688 KJ / 164 kCal
Fett 9 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 19 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden